Follow me:

Mid year book freakout tag

We zijn alweer over de helft van het jaar heen. En zoals elke keer, verbaasd het me weer hoe snel het jaar voorbij vliegt. Ook deze keer heb ik weer flink wat boeken gelezen. Daarom leek dit me een goed moment om te kijken naar mijn favorieten tot nu toe. Dit ga ik doen aan de hand van de Mid year book freakout tag.

1. Favoriete boek tot nu toe

Dit is denk ik direct de moeilijkste vraag. Ik heb hem dan ook pas als laatst ingevuld. Eén favoriet heb ik op dit moment denk ik niet. Bovendien ga ik in herhaling vallen omdat ik boeken ga noemen die ik hieronder ook nog aan bod laat komen. De boeken die ik tot nu toe het beste vond dit jaar zijn Kisses and croissants van Anne-Sophie Jouhanneau, List & Leugens van Leigh Bardugo en Fable van Adrienne Young.

2. Beste vervolg in een serie 

Ik weet dat dit boek niet nieuw is en in dit jaar is uitgekomen. Maar ik heb deze tag gebaseerd op de boeken die ik dit jaar heb gelezen. Ongeacht of ze dus nieuw zijn verschenen dit jaar. Tenzij de vraag zich daar specifiek op richt. Het beste vervolg dat ik dit jaar las is Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo. Yep, ik was a little late to the party, maar inmiddels helemaal verliefd op deze duologie die zich in dezelfde wereld afspeelt als De Grisha trilogie alleen dan wat jaren later. Een ander vervolg wat ik ook steengoed vond, is Namesake, het vervolg op Fable van Adrienne Young. Als je De Kraaien serie van Leigh Bardugo goed vond, dan zijn Fable en Namesake ook zeker aanraders voor jou. Daar vertel ik later in dit artikel nog wat meer over.

3. Nieuw verschenen boek die ik nog niet heb gelezen

Ik ben onlangs opnieuw begonnen in de Truly Devious serie van Maureen Johnson. Ik las een aantal jaar terug al het eerste deel, maar vond die toen niet zo sterk. Toch weet ik dat de serie heel hoog wordt beoordeeld door lezers. Ik wilde de serie een nieuwe kans geven en ben dus opnieuw begonnen. Inmiddels beoordeel ik de boeken ook zeker anders en ben ik heel nieuwsgierig naar het dit jaar verschenen deel The Box in the woods. Dit is een YA mystery trilogie die zich afspeelt op een prestigieuze school. Het nieuw verschenen vierde deel in deze serie speelt zich af op een nieuwe locatie, maar met dezelfde hoofdpersoon. Een synopsis heb ik heel bewust nog niet gelezen. Ik wil er graag blanco in gaan.

4. Boek waar ik het meest naar uitkijk

Het boek waar ik het meest naar uitkijk om nog te lezen dit jaar is denk ik De laatste uren van Cassandra Clare. Luitingh-Sijthoff is dit eerste deel in De ketting van goud serie aan het vertalen, dus ik heb besloten te wachten op deze vertaling. Cassandra Clare heeft voor mij de wereld van fantasy geopend en mede dankzij haar boeken ben ik veel meer fantasy gaan lezen. Het boek verschijnt in september dus dat is al bijna! Andere boeken waar ik ook enorm naar uitkijk zijn As good as dead van Holly Jackson en het vervolg op De Erfenis van Jennifer Lynn Barnes.

5. Grootste teleurstelling

Dit klinkt altijd heel heftig. Zeker als je hoort welk boek ik op deze vraag ga antwoorden. Ik heb namelijk gekozen voor Malibu Rising van Taylor Jenkins Reid. En dat is best een shock moet ik zeggen. Taylor is één van mijn favoriete auteurs en stelt me eigenlijk nooit teleur. Ik begon dan ook met hele hoge verwachtingen aan haar nieuwe boek, maar helaas viel hij me toch best wel tegen. Dit verhaal pakte me een stuk minder dan haar andere boeken waar ik vanaf pagina één al werd ingezogen. Was het slecht? Nee hoor, dat zeker niet. Maar van Taylor Jenkins Reid had ik gewoon meer verwacht. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je mijn recensie hier terugvinden. Daar vertel ik ook wat meer over waar het boek over gaat.

6. Grootste verrassing

Het is moeilijk om hier één boek te noemen. Want ik heb er meerdere die me echt hebben verrast. Boeken die ik ook op andere plekken in dit blogartikel noem, maar welke me bijv. ook enorm hebben verrast zijn De Nimfen van Alex Michaelides, De Erfenis van Jennifer Lynn Barnes en Ace of Spades van Faridah Àbíké-Íyímídé. Toevallig zijn dit allemaal thriller/mystery verhalen. Dit genre verrast me gewoon enorm met goede opbouwende verhalen met enorme plottwists.

7. Favoriete nieuwe auteur

Dit was eigenlijk een grote verrassing en had ik niet perse zien aankomen. Anne-Sophie Jouhanneau kwam dit jaar met haar debuut in Amerika Kisses and Croissants. Ze heeft overigens al meerdere boeken geschreven, maar die verschenen tot nu toe alleen in haar moedertaal (Frans). Kisses and croissants is een ode aan de stad Parijs. Het is een heerlijke YA contemporary die ik je zeker kan aanraden als je Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch leuk vond. Ik hoorde laatst dat ze nu bezig is met een boek dat zich afspeelt in New York! Dat is mijn favoriete stad, dus dit boek komt zeker op mijn tbr zodra het boek een verschijningsdatum heeft. Mijn recensie van Kisses and croissants kun je hier lezen.

8. Mooiste boek dat ik kocht

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is absoluut Fable van Adrienne Young. Dit boek is niet alleen mooi van buiten, maar het verhaal zelf is ook echt geweldig. Ik had dit boek wat dat betreft bij heel veel andere vragen ook als antwoord kunnen noemen. Dit verhaal speelt zich af op zee en gaat over piraterij. Lees vooral mijn recensie even, als je benieuwd bent waar het boek verder over gaat. Zeker een aanrader voor de fans van De Kraaien duologie van Leigh Bardugo.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk