Follow me:

Mijn top 5 summer book releases

Het is alweer halverwege juni en dat betekent dat de zomer alweer volop aan de gang is. Hoog tijd dus om de boeken op een rijtje te zetten waar ik naar uit kijk deze zomer!

The Towering Sky – Katharine McGee (28 augustus)

In het derde en laatste deel van The Thousandth Floor serie hebben Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope de grootste moeite om hun geheimen te verbergen. Geheimen die alles kunnen verpesten en hun leven kan vernietigen..

The Thousandth Floor serie die in het Nederlands is vertaald in de Duizend Hoog serie doet me op veel vlakken denken aan Gossip Girl. Alleen speelt dit verhaal zich af in de toekomst. In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Als je deze serie nog niet hebt gelezen, dan raad ik je wel aan om bij deel 1 te beginnen. Er zit een vervolg in de boeken die allebei eindigen met een cliffhanger. Was je groot fan van Gossip Girl en Pretty Little Liars? Dan moet je deze serie zeker te weten op je summer TBR zetten. Ik kan in ieder geval niet wachten tot 28 augustus wanneer deel 3 uitkomt!

Wildcard – Marie Lu (18 september)

Warcross was vorig jaar mijn eerste sci-fi boek. Een boek die gaat over een virtual reality game. Ik was op slag verliefd. Toen ik erachter kwam dat het boek eindigde in een cliffhanger, kon ik niet wachten op het volgende deel in de serie. 18 september is het zover, dan komt deel 2 Wildcard eindelijk uit! Benieuwd waar deze serie over gaat?

Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort. Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

My Plain Jane – Cynthia Hand e.a. (26 juni)

My Plain Jane is deel 2 in The Ladie Janies serie. Eigenlijk moet deel 1 My Lady Jane op dit lijstje staan, want die heb ik ook nog niet gelezen. Ik kwam My Plain Jane tegen op Booktube en werd zo enthousiast over deze serie, dat ik er deze zomer eindelijk aan wil beginnen.

Lady Jane Grey is zestien jaar oud en staat op het punt te trouwen met een volslagen vreemde. Zelf zou ze liever wegkruipen in een goed boek, maar Edward heeft het haar nu eenmaal gevraagd. En Edward is niet alleen de koning, haar neef, en beste vriend, maar ook stervende. Dus trouwt ze met Gifford Dudley, niet beseffende dat ze daarmee verzijld zal raken in een strijd om de Engelse troon – en een strijd om de vrijheid van magische wezens.

Als ik iedereen die dit boek heeft gelezen moet geloven, dan schijnt deel 1 in ieder geval vol met humor te zitten. Het lijkt me daarom dus een perfect boek om op m’n lijstje toe te voegen voor deze zomer. Naast humor bevat dit boek ook een groot fantasy element.

Just Don’t Mention It – Estelle Maskame (21 juni)

Eén van de meest vermakelijkste series die ik afgelopen jaar heb gelezen, is de Did I Mention I Love You serie van Estelle Maskame. Deze trilogie heb ik echt verslonden en gaat over een meisje genaamd Eden. Ze brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Taylor al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Ik heb een zwak voor boeken die gaan over een net meisje en een bad boy. Als je erover nadenkt is het eigenlijk zo fout en voorspelbaar. En toch zijn dit boeken die ik vaak beoordeel met vier of vijf sterren. Zo ook de DIMILY serie. Tot mijn grote verbazing zag ik gisteren opeens dat er deze maand een deel vier uitkomt. In deel vier lezen we vanuit het oogpunt van Tyler. Het verhaal kent twee delen. Een deel speelt zich af vóórdat Tyler Eden leert kennen en een deel speelt zich af wanneer ze elkaar leren kennen.

Hoewel ik het stiekem jammer vind, dat het verhaal niet doorgaat waar het eindigde in deel drie ben ik wel onwijs benieuwd naar het verhaal vanuit Tyler’s oogpunt. Eden is een onschuldig meisje, maar Tyler is een echte bad guy. Ik verwacht dan ook dat dit deel een stuk ruiger gaat zijn!

Save the Date – Morgan Matson (5 juni)

Afgelopen weekend las ik The Unexpected Everything van Morgan Matson uit. Ik had nog nooit een boek van Morgan gelezen. Daar moest snel verandering in komen, want ik hoor en lees alleen maar goede verhalen over haar boeken. Zeker nu Save the Date net is uitgekomen, kon ik niet wachten om haar boeken te lezen. Ik heb erg genoten van The Unexpected Everything en vond het een perfecte summer read. Die kun je dus ook zeker op je lijstje zetten als je hem nog niet hebt gelezen. Het is best een dik boek, maar je vliegt er zo doorheen. Deze maand is Morgan haar nieuwste boek Save the Date uitgekomen. Ik kan echt niet wachten op dit boek te gaan lezen!

Charlie Grant’s oudste zus gaat trouwen dit weekend. De bruiloft vindt plaats in hun ouderlijk huis. Charlie kan niet wachten tot het zover is. Voor het eerst in jaren zullen al haar broers en zussen weer tegelijk onder één dak zijn. Ze wil dan ook wanhopig graag dat het een perfect weekend wordt voordat het huis wordt verkocht en alles zal veranderen. Het enige probleem? Het ziet er naar uit dat het weekend een absolute ramp wordt..

Er komen natuurlijk nog veel meer leuke boeken uit deze zomer, maar dit zijn vijf boeken waar ik erg naar uitkijk. Ik hoop dat ik je er mee kan inspireren! Naar welke boeken kijk jij uit of ben jij van plan te gaan lezen deze zomer? Laat het me weten in de reacties. Misschien dat je mij nog op ideeën kan brengen! 🙂

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk