Follow me:

Boekrecensie: Dromen in Tokio

Title: Dromen in Tokio
Author: Emiko Jean
Publisher: Best of YA
Release date: mei 2022
Genre: YA Contemporary
Rating: ★★★✩✩ 3.0

Verhaal

De Japans-Amerikaanse Izzy ontdekte dat haar vader kroonprins van Japan was en werd van de ene op de andere dag prinses. Dat was niet makkelijk, maar nu voelt ze zich eindelijk thuis. De knappe bodyguard is haar vriendje geworden, haar stinkende hond Tamagotchi woont bij haar in Tokio en haar ouders zijn zelfs verloofd. Met een koninklijke bruiloft in het vooruitzicht is Izzy’s leven een Tokio-droom die uitkomt.
Dan weigert de Keizerlijke Raad het huwelijk van haar ouders goed te keuren en neemt haar vriendje een schokkende beslissing over hun relatie. Met haar nieuwe status als prinses zet Izzy alles op alles om het tij te keren. Maar wat als het spelen van de perfecte prinses betekent dat ze zichzelf moet opofferen? Izzy zal een manier moeten vinden om haar eigen weg te banen én haar hart te volgen…

Personages

Dromen in Tokio vindt plaats een paar maanden nadat Izzy ontdekte dat ze eigenlijk de dochter is van de kroonprins van Japan. Ze woont nog steeds op het platteland en in het paleis en denkt haar ritme te hebben gevonden in het koninklijke leven en de mensen om haar heen. Dit verandert als de verloving van haar ouders wordt bedreigd. Izzy’s karaktergroei is prachtig om te volgen. Ze worstelt met haar gevoelens en hoe ze haar toekomst ziet. Wil ze gaan studeren aan een universiteit en daarmee het traditionele pad volgen? Of gaat ze haar eigen weg? De koninklijke garde en het publiek hebben in ieder geval hoge verwachtingen van haar waardoor er een enorme druk op haar schouders ligt. In Dromen in Tokio zien we Izzy groeien en knopen doorhakken. Al bewandelt ze die weg niet zonder een kuil in te lopen. Gelukkig kan ze altijd rekenen op de steun van haar moeder en vader. De manier waarop de familie voor elkaar zorgt is heerlijk om over te lezen.

Dompel je onder in de Japanse cultuur met een koninklijk tintje.

Schrijfstijl

De plot van Dromen in Tokio komt zeker niet als een verrassing. Dat het verhaal eindigt met een happy end was zeker te verwachten. En hoewel de auteur Emiko Jean het Izzy zeker niet makkelijk heeft gemaakt om tot dat happy end te komen, kwam het dus niet onverwachts. Wat mijn interesse voornamelijk trok in dit tweeluik is de weergave van de Japanse cultuur. Een cultuur die voor mij vrij onbekend is. Ik vond het daardoor erg fascinerend om er meer over te weten te komen. De auteur heeft dit op een liefdevolle en vrolijke manier gedaan.

Conclusie

Dromen in Tokio is een vermakelijk vervolg op Tokio voor altijd. Een vervolg dat geliefd zal zijn bij de lezers die genoten van de humor en het plezier uit het eerste boek. Het is mooi verhaal over liefde – en waarom het ertoe doet ondanks alle ontberingen en de pijn die er soms mee gepaard gaat. Maar het is ook een verhaal die gaat over je eigen levenspad bewandelen. Ondanks de redelijk voorspelbare gebeurtenissen heb ik toch genoten van dit tweeluik.

Dromen in Tokio

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Mijn recensie over het eerste deel in dit tweeluik, Tokio voor altijd, vind je hier.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk