Follow me:

Boekrecensie: Tokio voor altijd

Title: Tokio voor altijd
Author: Emiko Jean
Publisher: Best of YA
Release date: Juni 2021
Genre: Contemporary
Rating: ★★★★✩ 4.0

Er verschijnen de laatste tijd steeds meer YA boeken die zich afspelen in Japan. Super leuk, want deze cultuur is voor mij nog vrij onbekend. Zo las ik laatst Shine een YA contemporary die over K-pop gaat. Tokio voor altijd is onlangs verschenen. De synopsis klinkt veelbelovend.

Verhaal

Izzy heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde. Ze groeide op als Japans-Amerikaanse in Californië bij haar single moeder en wist niets over haar vader. Totdat ze een groot geheim ontdekt: haar vader is de kroonprins van Japan!

Halsoverkop reist ze naar Japan om haar vader te ontmoeten en het land te ontdekken waarvan ze altijd al heeft gedroomd. Maar prinses zijn is zoveel meer dan baljurken en tiara’s. Ze krijgt ook te maken met achterbakse neven en nichten, hongerige pers, een knappe bodyguard en duizenden jaren aan tradities die ze als een gek moet leren.

Izzy zit al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit Amerikaans genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze Japans genoeg is. Zal ze bezwijken onder het gewicht van de kroon of zal ze nog lang en gelukkig in haar sprookje kunnen leven?

Personages

In Tokio voor altijd volgen we Izzy. Izzy is een doodnormale Japans-Amerikaanse tiener die samen met haar moeder in Amerika woont. Wie haar vader is weet ze niet. Haar moeder laat daar vrij weinig over los. Maar als Izzy per toeval achter de naam van haar vader komt, wil ze nog maar één ding: haar vader ontmoeten. Dat verhaal krijgt vervolgens nog een staartje als blijkt dat haar vader de kroonprins is van Japan. Izzy vertrekt op uitnodiging van haar vader naar Japan, maar komt er al snel achter dat ze niet alleen haar vader voor zich moet winnen, maar heel het Japanse volk.

Ik vond Izzy een heerlijk personage om te volgen. Ze is een typische puber tiener. Ze is een tikkeltje betweterig en feministisch maar op een grappige manier. Izzy is heel close met haar moeder aangezien ze tijdens haar jeugd alleen haar moeder had als rolmodel.

Dompel je onder in de Japanse cultuur met een koninklijk tintje.

Schrijfstijl

Tokio voor altijd is geschreven door Emiko Jean. Een auteur die ik nog niet kende. Maar ze is zeker iemand die ik in de gaten ga houden. Emiko weet de Japanse cultuur op een liefdevolle en vrolijke manier neer te zetten. Dit verhaal gaat over een meisje dat zich verloren voelt en op reis de verbinding met haar afkomst probeert te vinden. Het was mooi om te zien hoe Izzy delen van zichzelf leerde kennen. En we moeten het ook nog even hebben over de romance in Tokio voor altijd. Ik ben een sucker voor lijfwacht personages. Deze liefde begon bij De Selectie en sindsdien wil ik elk boek waarin een lijfwacht zit lezen. Aangezien Izzy een prinses is, krijgt ze bij aankomst in Japan direct een lijfwacht toegewezen. De relatie tussen deze twee is vermakelijk. Een tikkeltje voorspelbaar, maar oh zo vermakelijk!

Conclusie

Was je een groot fan van De Selectie of Royals? Dan is Tokio voor altijd zeker een aanrader. Een koninklijk tintje gecombineerd met de Japanse cultuur geeft een hele nieuwe draai aan het klassieke prinsessenverhaal. Dit verhaal deed me trouwens ook wel een beetje denken aan The Princess Diaries waarin een doodnormaal Amerikaans meisje ook in een mum van tijd omgetoverd moest worden tot prinses. Tokio voor altijd is een leuk en hilarisch YA verhaal dat af en toe sprookjesachtig aanvoelt.

Dansen voor beginners

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk