Follow me:

Boekrecensie: Twaalf dagen voor kerst

Title: Twaalf dagen voor kerst
Author: Jennifer Bayliss
Publisher: Luitingh Sijthoff
Release date: Oktober 2020
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Het zal vast te maken hebben, met de rare loop van omstandigheden dit jaar, maar ik ben al echt ontzettend toe aan Kerst. Eigenlijk al sinds begin oktober. Gelukkig beginnen de nieuwe kerstboeken langzaamaan uit te komen. Twaalf dagen voor Kerst was de eerste die ik binnenkreeg. 

Verhaal

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Personages

In Twaalf dagen voor Kerst volgen we Kate Turner. Kate is eigenlijk heel tevreden met haar fijne leventje in Blexford, Engeland. Ze heeft haar dreamjob als stofontwerper en werkt daarnaast parttime als bakker in het café van haar jeugdvriend Matt. Ze is nog single, maar daar is ze helemaal oke mee. Totdat haar beste vriendin Laura haar ervan weet te overtuigen dat ze zich moet opgeven voor een serie aan blind dates. Kate is een heel fijn, identificeerbaar karakter. Maar ook de andere personages in Twaalf dagen voor Kerst zijn leuk om te volgen. Het dorpje Blexford, waar dit verhaal zich afspeelt was bijna een personage van zichzelf door de hechte gemeenschap die er woont.

Twaalf dagen voor Kerst is luchtig, grappig en ontzettend vrolijk.

Schrijfstijl

Dat vond ik misschien nog wel het leukste aan Twaalf dagen voor Kerst. Hoe Jennifer laat zien hoe hecht een gemeenschap kan zijn in een klein dorpje. Dit is overigens niet nieuw. Jenny Colgan is hier ook erg goed in. Jennifer heeft ook veel tijd besteed aan het in detail omschrijven van de omgeving van Blexford. Als lezer voelt het bijna alsof ik er zelf ben geweest. Het landschap moet daar echt prachtig zijn en het eten zal fenomenaal smaken. Door de elementen van Kerst werd dit verhaal nog warmer en knusser. 

Conclusie

Heeft Twaalf dagen voor Kerst me verrast? Nee, dat niet perse. Het was eigenlijk al snel duidelijk met wie Kate zou eindigen. Maar ik was wel erg nieuwsgierig hoe dit zou verlopen. Elke date van Kate was bizar en ontzettend grappig. Het was bewonderenswaardig om te zien hoe ze daar elke keer weer mee om ging. Als je zin hebt om in het kerstsfeer te komen en houdt van feelgood, dan is Twaalf dagen voor Kerst zeker een aanrader. Luchtig, grappig en heel vrolijk!

Het dorpje Happiness

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post