Follow me:

Boekreview: Recept voor geluk

Title: Recept voor geluk
Author: Saskia M.N. Oudshoorn
Publisher: Kobo Original / Sweek
Release date: November 2019
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★✩✩ 3.0

Als ik een product moet noemen, waar ik nog nooit spijt van heb gehad, dan staat mijn e-reader absoluut op nummer 1. Af en toe een ebook lezen vind ik heerlijk. Bijvoorbeeld als ik veel onderweg ben, maar ook in bed houdt mijn Kobo e-reader toch fijner vast dan een dik fysiek boek. Kobo benaderde mij onlangs of ik hun nieuwe Kobo Original wilde lezen: Een recept voor geluk van Saskia M.N. Oudshoorn. Dit klonk als een verhaal waarin veel voedsel voorkomt. Daar zeg ik geen nee tegen!

Verhaal

De 24-jarige Liv werkt onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen. De uren zijn lang en het werk eentonig; ze kan niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten.

Onno heeft zijn bedenkingen, maar Liv besluit de sprong te wagen en ondertekent impulsief het huurcontract. Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.
En wie is toch dat meisje dat elke dag langskomt en alle recepten overschrijft?

Personages

In Recept voor geluk volgen we Liv. Ze heeft een relatie met Onno en woont met hem samen. Maar al snel krijg je als lezer door dat het niet zo goed gaat. Onno en Liv zitten namelijk niet op één lijn wat betreft hun toekomstplannen. Tot nu toe werd daar niet echt over gepraat, maar het treedt toch steeds meer op de voorgrond. Zeker als Liv besluit in het diepe te springen en eindelijk haar langgekoesterde droom gaat waarmaken: een eigen koffietentje. Ik bewonder Liv enorm dat ze ondanks de onzekerheid die een eigen bedrijf starten met zich meebrengt, toch het risico neemt en ervoor wilt gaan. Zelfs als haar eigen vriend haar niet steunt in deze plannen. Gelukkig staat Liv er niet alleen voor en komt er hulp vanuit onverwachte hoek.

Schrijfstijl

Saskia M.N. Oudshoorn heeft meegedaan aan de #KoboTalent schrijfwedstrijd. Zij kwam als grote winnares naar voren met haar verhaal Recept voor geluk. Ik kende deze auteur nog niet en ging er dan ook vrij blanco in. Maar ik moet zeggen dat ze een fijne schrijfstijl heeft. Saskia weet duidelijk hoe je een feelgood verhaal schrijft en is daar met Recept voor geluk dan ook prima in geslaagd. Je vliegt er doorheen want dit boek bevat minder dan 300 pagina’s.

Conclusie

Ik las Recept voor geluk in twee dagen uit. Wat keek ik uit naar een boek waarin voedsel centraal staat! Ik vond het hoofdpersonage Liv heel leuk en ik hoopte echt voor haar dat het koffietentje een groot succes zou worden. Wat ik stiekem wel jammer vind, is dat het verhaal zich vooral afspeelt tijdens de verbouwing van haar eigen zaak. Ik had het leuk gevonden om meer te lezen over de periode dat het helemaal af was en up and running. Daarnaast is Recept voor geluk erg voorspellend en weinig verrassend. Toch stoorde me dit niet. Ik vind het eigenlijk af en toe ook wel lekker weglezen zo’n verhaal. Het onderwerp eten staat toch wel centraal in dit boek en dat vond ik heel tof. Er mogen wel meer boeken komen van mij waarin de liefde voor eten centraal staat! Heb je zin in een feelgood verhaal voor tussendoor en hou je ook van lekkere baksels? Dan is Recept voor geluk een prima boek voor je! En het mooie is dat je dit boek gratis leest met een Kobo plus abonnement. 🙂

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

After I Do

Share
Previous Post Next Post