Follow me:

Filmrecensie: A Simple Favor

Afgelopen vrijdag avond was het eindelijk zover. Ik ging naar een film waar ik al maanden naar uitkeek: A Simple Favor. Toen ik een paar maanden terug in de bioscoop zat voor een andere film en de trailer zag voor A Simple Favor, was mijn interesse meteen gewekt. Dit klonk als een spannende en mysterieuze thriller. Ik was er daarom dan ook van overtuigd dat deze film het helemaal zou worden. Benieuwd wat ik er uiteindelijk van vond?

Verhaal

Als de drukbezette Emily op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door Stephanie is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega’s lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin.

Als ze dieper in de duistere geheimen van Emily’s verleden graaft komt ze terecht in een wereld waarin niets is wat het lijkt vol onverwachte gebeurtenissen en bedrog, geheimen en onthullingen, liefde en loyaliteit, moord en wraak.

Personages

We volgen Stephanie die weduwe is en in haar eentje zorgt voor haar zoontje Miles. Dit alles lijkt haar goed af te gaan. Om geld te verdien maakt ze vlogs met als doelgroep andere mama’s. Ze is vooral veel aan het bakken in haar vlogs, waarin ze tussendoor van alles verteld over haar leven.

Wanneer Miles bij een vriendje wil spelen, ontmoet Stephanie voor het eerst Emily. Emily is een grofgebekte moeder met een mysterieus tintje. Stephanie is juist het tegenovergestelde en moeder perfect. Ze is dan ook al snel geïntrigeerd door het leven van Emily. Ze raken snel bevriend.

Cast

De cast in A Simple Favor wordt gevormd door Anna Kendrick, Blake Lively en Henry Golding. Alle drie geen onbekende voor velen van ons. Zo ken je Anna waarschijnlijk nog wel uit Twilight en Pitch Perfect. Blake Lively, tja wie kent Serena van der Woodsen nou niet? En Henry Golding speelde in de onlangs verschenen film Crazy Rich Asians.

Mijn mening

Ik had hele hoge verwachtingen van deze film. De trailer zat namelijk zo goed in elkaar, dat ik me haast niet kon voorstellen dat A Simple Favor zou tegenvallen. Is hij uiteindelijk wel tegengevallen? Nee, zo zou ik het niet willen noemen. Maar ik had er wel een hele andere verwachting van.

Wat ik met name heel goed vond was het acteerwerk van Blake en Anna. Beide zijn zulke goede actrices dat ze volgens mij elke rol wel goed zouden kunnen vertolken. Waar ik erg aan moest wennen was dat deze film niet alleen een thriller was maar ergens ook komedie. Dit vond ik op veel plekken in de film misstaand en niet kloppen.

Er zitten een flink aantal plottwists in de film die er voor zorgen dat je in het verhaal blijft en je interesse niet afneemt. De spanning wordt hier zeker mee opgebouwd. Maar de climax vol drama eindigt met een komische noot die ik totaal misplaatst vond. Dit vond ik erg jammer en was zeker niet nodig geweest.

Desalniettemin heb ik zeker genoten van de film en het acteerwerk van deze twee geweldige actrices. Conclusie die ik uit deze film trek is enkel dat thriller en komedie voor mij niet samengaan in één film. 😉

 

Share
Previous Post Next Post