Follow me:

New York book haul

Eind februari en begin maart was ik, zoals velen van jullie weten, in New York. Een reisverslag van deze reis volgt snel, maar waar jullie allemaal vooral benieuwd naar zijn, is welke boeken ik heb gekocht. Ik moest even een paar dagen bijkomen van mijn jetlag, maar nu is hij er eindelijk. Dit zijn de elf boeken die ik kocht in New York!

Verity – Colleen Hoover

Colleen Hoover is by far één van mijn favoriete schrijfsters. Bij deze auteur weet ik eigenlijk altijd zeker dat het boek me niet gaat teleurstellen. Haar nieuwste boek Verity is Colleen haar eerste thriller. Dat is natuurlijk wel even wat anders en toen ik dit boek zag liggen bij de Amazon Bookstore, moest ik hem dan ook wel meenemen!

Schrijfster Lowen staat op het punt om financieel in de put te raken als haar precies op het goede moment de baan van haar leven wordt aangeboden. De man van Verity Crawford heeft Lowen ingehuurd om de laatste drie boeken in de succesvolle serie van zijn vrouw te schrijven. Verity kan dit zelf namelijk niet meer doen omdat ze een ernstig ongeluk heeft gehad en niet meer in staat is om te schrijven. Lowen verblijft een paar dagen bij Jeremy en Verity in huis om alle notities door te nemen die Verity had geschreven voor het vervolg van de serie voordat ze het ongeluk kreeg. Maar al snel stuit Lowen op een manuscript van een autobiografisch verhaal. Verity onthuld daarin de meest verschrikkelijke dingen en Lowen kan dan ook niet stoppen met lezen. Vastbesloten het manuscript voor Jeremy te verbergen, komt ze steeds achter meer onthullingen van Verity. De waarheid zal Jeremey kapot maken van verdriet..

Verity

As you wish – Chelsea Sedoti

Ik was precies op het goede moment in Amerika, want Barnes & Noble had een massive sale van 50% korting op veel nieuwe titels. Zo ook op As you wish van Chelsea Sedoti. De synopsis klonk veelbelovend en voor $8,- moest ik dit boek dan ook wel meenemen.

Madison is een klein stadje in de middle of nowhere, maar Eldon zou nergens anders willen zijn. In Madison mag iedereen namelijk één wens doen als ze 18 worden. En die wens komt altijd uit.

Sommige mensen wensen voor geld, andere wensen voor liefde, maar Eldon heeft gezien hoe de wensen mensen om hem heen heeft gebroken. Hoe kan Eldon gelukkig zijn als de mensen om hem heen dat niet zijn? En wat voor hoop is er überhaupt voor iedereen als geluk geen bereikbare droom is? De twijfels groeien en zorgen ervoor dat Eldon steeds meer gaat geloven dat je niet kan wensen voor geluk. Misschien ben je zelf verantwoordelijk voor je geluk.

Verity

Aru Shah and the end of time – Roshani Chokshi

Dit jeugdboek kwam ik vorig jaar regelmatig tegen op Booktube en heb ik al die tijd wel op mijn tbr gehad. Tot nu toe had ik hem alleen nog steeds niet gekocht. In New York heb ik op Broadway de musical Aladdin gezien en daardoor moest ik weer aan dit boek denken. Het geeft me namelijk een Aladdin gevoel!

De twaalfjarige Aru Shah heeft de gewoonte om de waarheid te verdraaien om er bij te horen op school. Haar klasgenootjes gaan tijdens vakanties naar de meest exotische locaties terwijl zij haar herfstvakantie thuis spendeert in een museum, wachtende tot haar moeder terugkeert van haar archeologische reis. 

Maar op een dag verschijnen er drie klasgenootjes voor de deur bij Aru. Ze geloven haar niet dat de lamp van Bharata uit het museum is vervloekt en dagen Aru uit het te bewijzen. Maar helaas heeft dit consequenties voor Aru. Zonder het te weten heeft ze de slaper uit de lamp bevrijdt en dit heeft ernstige gevolgen. Haar klasgenoten en haar lieve moeder zijn bevroren in de tijd en het is aan Aru om ze te redden!

Verity

Goodbye, Perfect – Sara Barnard

Goodbye, Perfect is een boek waarvan ik voordat ik hem in de boekhandel zag liggen, nog nooit had gehoord. Ik heb dit boek dan dus ook puur gekocht doordat de synopsis me aantrok.

Eden weet dat ze niet op veel kan vertrouwen in de wereld, maar ze kan in ieder geval bouwen op Bonnie, haar beste vriendin. Het is dan ook een complete shock wanneer Bonnie wegrent met een jongen waar Eden niets van weet. Naarmate de dagen verstrijken, wordt Eden gedwongen om alles wat ze dacht te weten van haar beste vriendin en zichzelf in twijfel te nemen.

 

 
Verity

A Danger to herself and others – Alyssa Sheinmel

Dit was ook weer zo’n titel die met 50% korting was afgeprijsd en waarvan de synopsis interessant klonk. Ik vond het sowieso wel leuk om wat meer boeken te kopen waarvan ik nog nooit had gehoord.

Vier muren. Eén raam. Geen mogelijkheid om te ontsnappen. Hannah weet dat er een fout is gemaakt. Wat er met haar kamergenoot tijdens haar zomerprogramma is gebeurd, was een ongeluk. Zodra de artsen en de rechter besluiten dat ze geen gevaar is voor zichzelf of anderen, ze naar huis om haar laatste jaar te beginnen op school. Maar dan arriveert Lucy. Lucy heeft zo haar eigen bagage. En zij is misschien wel de enige persoon die Hannah er toe kan brengen de gevaarlijke spelletjes en geheimen waardoor ze in de gevangenis belandde, te confronteren.

Verity

We told six lies – Victoria Scott

De cover van dit boek ben ik een aantal keren tegengekomen op Bookstagram, vlak voor ik naar New York ging. Toen ik dit boek dus ook zag staan in de boekhandel, was ik benieuwd geworden waar het over ging.

Weet je nog hoeveel leugens we hebben verteld Molly? Het zijn er in ieder geval genoeg om m’n hoofd te laten tollen. Je was wild toen ik je ontmoette en ik was boos op je. Maar toen gebeurde er iets en nu ben je weg. Maar maak je geen zorgen. Ik zal je vinden. Ik moet gewoon het verhaal van ons zien terug te halen. Ik moet de plaatsen afgaan en een lijst met namen maken. De politie heeft ook een lijst met namen. Zie je? Er is nog een leugen. Er is maar één persoon waar ze echt naar kijken, Molly. En dat is ondergetekende.

Verity

96 Words for love – Rachel Roy

Ook dit boek kende ik voor mijn komst in de US nog niet. Ik vond hem op de tafel met de 50% korting boeken.

Sinds ze haar toelatingsbrief heeft gehad voor UCLA, is de 17 jarige Raya gek aan het worden. Ze voelt zich verloren en gevangen in een toekomst die al voor haar is uitgestippeld. Maar wanneer haar oma overlijdt, is het Raya haar kans om haar laatste zomer door te brengen in India. De plek waar haar oma haar opa ontmoette. Raya hoopt daar duidelijkheid te vinden in wat ze moet doen met haar toekomst, maar het laatste wat ze had verwacht, was dat ze verliefd zou worden. In een land met heel veel tegenstrijdigheden, haar loyale neef, een meisje met een grote passie voor lezen en een jongen die haar leert dat er in Sanskrit 96 verschillende manieren zijn om ‘liefde’ te zeggen probeert ze erachter te komen welke weg ze moet nemen in het leven.

Verity

Watching you – Lisa Jewell

Watching You is één van de weinige boeken waarvan ik voor mijn reis al had besloten dat ik hem zou gaan kopen. De cover vond ik erg intrigerend en ik had wel zin in een goede nieuwe thriller auteur.

Melville Heights is één van de vriendelijkste buurten in Bristol, Engeland. Het is het thuis van vele doktoren en rechters. Het is in ieder geval niet de plek waar mensen worden vermoord in hun eigen keukens. Maar het is wel de plek waar iedereen geheimen heeft. En iedereen kijkt naar je..

 

 

 

Verity

One lie too many – Eileen Cook

Eileen Cook is een auteur die ik wel al van naam kende, maar waar ik tot nu toe nog niets van heb gelezen. Ze is een YA thriller auteur die o.a. Witch Malice schreef. Vorig jaar wilde ik dit boek heel graag lezen, maar las ik er gemixte recensies over. Toen ik Witch Malice in Barnes & Noble zag staan, twijfelde ik dus ook of ik hem moest kopen. Toen ik de synopsis van een ander boek van haar One lie too many las, was ik eigenlijk nog nieuwsgieriger geworden naar dat boek.

Zeventien jarige Sky heeft er alles voor over om haar woonplaats Michigan te verlaten. Zelfs als dat betekent dat ze zich moet voordoen als medium in ruil voor geld. Wanneer Paige, het populaire meisje uit Michigan wordt vermist, gebruikt Skye haar ‘gave’ om de politie te helpen de zaak op te lossen. Haar lezingen zijn altijd nep geweest, maar dit keer heeft Skye inside information, direct van de kidnappers zelf die Skye een flink geldbedrag hebben belooft. 

Maar wanneer hun ogenschijnlijk onschuldige grap uit de hand loopt, realiseert Skye zich dat de groep waar ze bij betrokken is geraakt, in staat zijn om mensen te vermoorden om te krijgen wat ze willen. Ze moet achter hun identiteiten komen, voordat het te laat is.

Verity

The Proposal – Jasmine Guillory

The Proposal klinkt echt als het perfecte boek voor op je strandbedje. Een heerlijk feelgood verhaal om bij weg te zwijmelen!

Wanneer freelance auteur Nikole naar een baseball game gaat met haar vriendje die acteur is, is het laatste dat ze verwachtte een huwelijksaanzoek op het scorebord. Nee zeggen is niet het moeilijkste gedeelte. Ze daten pas vijf maanden en hij kan nog geen eens haar naam goed spellen. Nee, het moeilijkste gedeelte is een vol stadion te moeten teleurstellen.

Gelukkig is Carlos daar, die samen met zijn zus bij dezelfde wedstrijd zit te kijken. Hij helpt Nikole te ontsnappen aan de camera crew. Hij is er zelfs voor haar wanneer de video viraal gaat online en Nik’s social media ontploft. Ze weet dat in LA, een knappe dokter als Carlos nooit op zoek kan zijn naar iets serieus. Daarom gebruikt ze hem als rebound, gevuld met heel veel fun, eten en fantastische seks. Maar wanneer de regels worden overtreden moet één van hen slim genoeg zijn om op de rem te trappen.

Verity

The Matchmaker’ s List – Sonya Lalli

New York book haulOké, ik zal eerlijk toegeven dat ik dit boek puur heb gekocht op basis van de cover. Ik vond hem er zo schattig uitzien!

Raina heeft eindelijk toegegeven aan de druk van haar familie en gaat akkoord dat haar oma voor matchmaker gaat spelen. Maar dat betekent niet dat ze het leuk vindt. De oma van Raina stond altijd aan Raina’s kant om zelf haar ware liefde tegen te komen, maar nu zet ze Raina voor het blok met een lijst van geschikte vrijgezellen. Terwijl het leven van Raina uitmondt in een parade van door Nani (oma’s) goedgekeurde vrijgezellen en rampzalige blind dates, moet ze een uitweg zien te vinden zonder de dromen van haar oma te breken.

 

Verity

Dit zijn alle boeken die ik kocht in New York, maar om eerlijk te zijn had ik nog wel veel meer kunnen meenemen. Helaas zat mijn koffer vol. Gelukkig kan ik wel weer even vooruit met deze boeken! Naar welke van dit lijstje ben jij benieuwd? En welke vind jij dat ik als eerst moet lezen? Laat het me weten in de reacties. Ik kan in ieder geval niet kiezen! 😉

Share
Previous Post Next Post