Follow me:
the sinner

Nu op Netflix: The Sinner seizoen 2

Vorig jaar heb ik met open mond gekeken naar The Sinner. Deze thrillerserie zat zo goed in elkaar, dat ik die direct heb gebingewatched. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Het langverwachte volgende seizoen staat nu eindelijk op Netflix!

Terugblik op seizoen 1

Seizoen 1 begint met een moord die eigenlijk uit de lucht komt vallen. Cora Tannetti is een jonge moeder en is op een zonnige dag samen met haar vriend en zoontje op het strand. Ze is een peertje aan het schillen voro haar zoontje maar van het een op het andere moment steekt ze een random man neer. In acht afleveringen werken we langzaam toe naar het antwoord op de waarom vraag.

Het fijne aan deze serie was dat het maar acht afleveringen waren. Het was dus geen uitgemolken serie en na acht afleveringen kom je er ook daadwerkelijk achter wat er is gebeurd. De case wordt dan ook aan het einde van het seizoen afgesloten. In seizoen 2 volgen we een geheel nieuwe case.

Verhaal

Rechercheur Harry Ambrose (die ook rechercheur was in seizoen 1) keert terug naar zijn geboorte plaats Keller. Er is daar een dubbele moord gepleegd. Een 13-jarige jongen, Julian, heeft namelijk zijn ouders vermoord. Maar waarom deed hij dat? Heather Novak, een jonge politievrouw heeft deze pittige zaak op haar bordje gekregen. Zij roept de hulp in van rechercheur Ambrose. Julian geeft al snel toe dat hij de dader is. Hij heeft namelijk een giftige plant in hun thee gestopt. Maar waarom hij dit heeft gedaan blijft een raadsel. In acht afleveringen doorlopen we het moordonderzoek en komen we erachter wat er precies is gebeurd en aan vooraf is gegaan.

Cast

Seizoen 2 heeft vrijwel een geheel nieuwe cast. Rechercheur Harry Ambrose wordt net zoals in het eerste seizoen gespeeld door Bill Pullman. In dit seizoen komen we ook meer te weten over zijn verleden en dat is zeer interessant kan ik je vertellen.

Jessica Biel keert dit seizoen niet terug in serie. Haar case is afgesloten. Julian wordt gespeeld door Elisha Henig en Carrie Coon speelt de moeder van Julian. Carrie ken je wellicht uit Gone Girl. Beide spelen heel geloofwaardig en overtuigend.

Mijn mening

Ik was helemaal weg van seizoen 1 van The Sinner, maar seizoen 2 heeft dit absoluut overtroffen. Ik had niet verwacht dat dit seizoen zo goed zou zijn. Mede omdat het oorspronkelijke idee van deze serie bij één seizoen zou blijven. Ik ben dan ook blij dat ze voor het tweede seizoen een hele nieuwe case hebben bedacht. De case uit seizoen 1 komt niet aan bod in dit seizoen en daardoor is seizoen 2 ook prima los te kijken, mocht je seizoen 1 nog niet hebben gezien.

Ben je een fan van moordmysteries, dan zou ik The Sinner zeker kijken. Ook als je seizoen 1 vond tegenvallen. In de eerste drie afleveringen wordt al duidelijk dat er veel meer op de loer ligt dan je denkt – en niet alleen qua plot. Dit seizoen gaat voornamelijk over aannames die we over mensen hebben op basis van hun uiterlijkheden, overtuigingen en waar ze vandaan komen. Het is vrijwel tot de laatste aflevering onduidelijk wie we kunnen vertrouwen en wat de waarheid achter deze schokkende gebeurtenissen in werkelijkheid is.

Mijn beoordeling:  ★★★★★ sterren

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk