Follow me:

8x boeken die zich afspelen in New York

Vandaag, 26 augustus, zou ik eigenlijk in het vliegtuig naar New York zitten. Maar helaas gaat voor mij en voor heel veel andere reizigers over de hele wereld hun vakantie niet door dit jaar. Maar ik mag niet klagen aangezien ik vorig jaar nog twee keer ben geweest. Toch had ik liever natuurlijk wel gegaan en zou ik vanavond rond deze tijd landen in mijn favoriete stad op de hele wereld. Om me toch een beetje in New York te kunnen wanen, heb ik een lijstje met acht boeken samengesteld die zich allemaal in New York afspelen.

Duizend Hoog – Katharine McGee

In 2118 is New York de stad van innovatie en dromen. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen. Maar dan springt een meisje van een duizend-verdiepingen-tellende toren in Manhattans Upper East Side. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk genomen. Als je groot liefhebber was van Gossip Girl, dan is dit een must read. Het is een trilogie dus je kunt even vooruit!

Koop dit boek op Bol.com

Gossip Girl – Cecily von Ziegesar

Over Gossip Girl gesproken. Wist je dat deze tv-serie oorspronkelijk een boekenserie is? En wat voor één. Want de serie bestaat uit maar liefst dertien boeken! Ik ben echt groot fan van de tv-serie, maar de boeken? Die heb ik nog nooit gelezen. Overigens heb ik er wel een aantal, dus misschien dat ik die wel ga lezen de komende tijd nu ik niet zelf naar New York kan. Gossip Girl gaat over een groep rijke tieners die in The Upper East Side in Manhattan wonen. Maar als je tieners toegang geeft tot zoveel geld, dan liggen drank en drugs op de loer. Allerlei schandalen komen aan het ligt via het online platform Gossip Girl. Een platform waar iemand anoniem allerlei roddels en geruchten verspreidt. Ik ben echt fan en ben nu helemaal enthousiast om de boeken te gaan lezen! Er staan er ook een aantal op Kobo Plus zag ik.

Bestel dit boek op Bol.com

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Ik wilde in dit lijstje ook graag een feelgood roman noemen. En gelukkig kwam dit jaar De Stroopwafelshop van Astrid Harrewijn uit. In De Stroopwafelshop volgen we Suze. Ze is begin dertig en besluit halsoverkop mee te doen aan een wedstrijd. Voor deze wedstrijd moet ze een jaar lang naar New York om een eigen koffietentje op te zetten. Zonder er heel lang over na te denken, pakt Suze deze uitdaging maar al te graag aan. Maar eenmaal in het vliegtuig beseft ze, dat ze deze keuze ondoordacht heeft gemaakt en heel veel op het spel zet. Haar relatie bijvoorbeeld. Want haar vriend Bram neemt haar deze keuze niet in dank af. Hij had hele andere plannen voor hun toekomst. Goals hoor! Het lijkt me geweldig om te doen wat Suze doet. Al zou ik mijn zekerheid hier in Nederland nooit durven opgeven voor zo’n grote sprong in het diepe. Ik heb in ieder geval wel erg genoten van dit boek!

Bestel dit boek op Bol.com

Wat als dit het is – Becky Albertalli en Adam Silvera

Eén van mijn favoriete YA auteurs Becky Albertalli bracht een paar jaar terug een nieuwe YA contemporary uit die ze samen schreef met Adam Silvera: Wat als dit het is. Beide auteurs hebben een personage op zich genomen. Dat houdt in dat je afwisselend vanuit het ene en daarna weer vanuit het andere personages leest. Zo volgen we Arthur. Hij is alleen voor de zomer in New York, maar dankzij zijn favoriete musicals weet hij dat dit de stad is waar alles kan gebeuren. Hij zou dus zomaar overvallen kunnen worden door een adembenemende romance. Het andere personage is Ben. Ben zit absoluut niet te wachten op adembenemende romances. Hij is op weg naar het postkantoor met een doos vol spullen van zijn ex, en daar komt weinig romantiek bij kijken. Maar als Arthur en Ben elkaar ontmoeten bij het postkantoor, is er een vonk. Er is een tweede ontmoeting, een eerste date. Een tweede date. Maar wat als het niet werkt? Wat als het leven niet echt een Broadway-musical is? En wat als het dat wel is?

Koop dit boek op Bol.com

Felix Ever After – Kacen Callender

Felix Ever After is het meest recente boek dat zich in New York afspeelt en dat ik heb gelezen. In deze young adult volgen we Felix. Felix Love is nog nooit verliefd geweest – en ja, hij weet hoe ironisch dat is. Hij zou het dolgraag eens meemaken. Waarom lijkt het voor iedereen zo makkelijk om de ware te vinden? Wanneer een anonieme student Felix transfobische berichten begint te sturen – nadat hij foto’s van Felix (van voor zijn transitie) en zijn oude naam openbaar heeft gemaakt – kan Felix maar aan één ding denken: wraak. Waar hij echter niet op rekende was dat zijn catfish-actie hem in een ingewikkelde liefdesdriehoek zou doen belanden. Dit boek staat zeker in de top 5 boeken die ik tot nu toe in 2020 las. Een aanrader dus!

Bestel dit boek op Bol.com

YOU – Caroline Kepnes

Een thriller mag ook niet ontbreken in dit rijtje. De eerste die in dit genre bij mij naar boven kwam, is YOU van Caroline Kepnes. Ook YOU is een tv-serie op Netflix waar inmiddels al twee seizoenen van zijn gemaakt en een derde op komst is. Maar net als Gossip Girl is YOU eigenlijk oorspronkelijk een boek. Een duologie om precies te zijn. In dit boek volgen we Joe Goldberg. Hij werkt in een boekhandel. Als op een dag de mooie jonge Guinevere Beck binnenloopt is het eerste wat Joe denkt: deze vrouw wordt van mij. Ze heeft een Facebookprofiel dat op openbaar staat en ze twittert aan een stuk door. Op haar sociale media vindt Joe alles wat hij over haar moet weten. En vanavond zal ze in een bar in Brooklyn zijn – de perfecte plek voor een “toevallige’ ontmoeting. Guinevere denkt dat ze eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. Wat zij niet weet, is wie Joe in werkelijkheid is en wat hij doet om zijn prooi te beschermen.

Bestel dit boek op Bol.com

Anna K – Jenny Lee

Een YA contemporary die ik ook dit jaar las is Anna K van Jenny Lee. Dit boek is een moderne YA gebaseerd op het oorspronkelijke Anna Karenina. Een verhaal vol liefde, intriges en verraad. Ook dit boek is een aanrader als je van series als Gossip Girl houdt. Het is eigenlijk een soort mix van Gossip Girl en Crazy Rich Asians. In dit verhaal volgen we de zeventienjarige Anna. Hoewel ze is opgegroeid in Manhattan, woont ze inmiddels in Greenwich en behoort ze tot de top van de society. Haar vriendje Alexander W. wordt gezien als de perfecte schoonzoon in Greenwhich en dat maakt Anna en Alexander het perfecte stel. Maar stiekem vindt Anna Alexander steeds saaier worden en krijgt ze meer interesse in het uitgaansleven van Manhattan.

Bestel dit boek op Bol.com

De L van Liefde – Kate Clayborn

Als laatste wil ik een feelgood roman noemen, die nog moet gaan uitkomen in oktober dit jaar. De L van Liefde van Kate Clayborn. Meg en Reid lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Meg heeft een bloeiende carrière als handletteraar. Ze creëert handgemaakte agenda’s, planners en trouwkaarten voor haar rijke klanten. En Reid is econoom: de financiële hotshot die zijn succes te danken heeft aan zijn vaardigheid patronen te zien die anderen missen. Door een samenloop van omstandigheden gaan ze samen New York ontdekken en vinden ze meer dan ze hadden verwacht… Ik heb dit boek zelf dus ook nog niet gelezen, maar het klinkt als een boek die perfect is om te lezen als je wilt weten hoe de stad New York in elkaar zit. Ik ben heel benieuwd of ik er dingen uit ga herkennen!

Bestel dit boek op Bol.com

Dit waren mijn acht boekentips als je net als ik verliefd bent op de stad New York. Of, als je het gewoon leuk vind om eens meer te lezen over deze geweldige stad. Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die zich daar afspelen. Ik kan er nog genoeg opnoemen, maar ik ben benieuwd of jij ook nog aanraders voor mij hebt. Laat ze weten in de reacties of via Instagram.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk