Follow me:

Boekrecensie: Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars

Title: Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars
Author: Jesse Q. Sutanto
Publisher: A.W. Bruna
Release date: november 2024
Genre: Cozy crime
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Verhaal

De zestigjarige thee-expert Vera Wong doet, onder het genot van een kopje Wulong, niets liever dan het internet afspeuren zoals een ware ‘detective’ (oftewel: in de gaten houden of haar volwassen zoon inmiddels met iemand aan het daten is).

Maar wanneer Vera in haar theehuis in San Francisco’s Chinatown een dode man aantreft, is een sterk kopje Longjing niet genoeg om hier het hoofd aan te bieden. Met het idee dat zij dit beter kan oplossen dan de politie – want niemand ruikt zoveel onraad als een Chinese moeder met te veel vrije tijd – besluit Vera dat zij de dader gaat opsporen.

Personages

Vera Wong is zonder twijfel de ster van het boek. Ze is een pittige oudere vrouw met een hart van goud, maar ook vol vooroordelen en eigenaardige gewoontes. Haar moederlijke instincten zorgen voor grappige en ontroerende momenten, terwijl ze haar eigen moraal op de zaak loslaat. De bijpersonages, waaronder de groep verdachten, hebben allemaal hun eigen unieke persoonlijkheden. Hoewel ze niet zo diep uitgewerkt zijn als Vera zelf, zijn ze toch interessant genoeg om betrokken te blijven bij het mysterie.

Jesse Q. Sutanto slaagt in Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars om een diverse cast van personages neer te zetten die zowel charmant als geloofwaardig overkomen. De onderlinge dynamiek is luchtig en onderhoudend, en ondanks de serieuze situatie voel je de warme, humoristische toon van het verhaal.

Voor liefhebbers van cozy mysteries of lezers die een luchtige, feel-good detective zoeken, is dit boek een absolute aanrader!

Schrijfstijl

Sutanto’s schrijfstijl is vlot en speels. De humor komt sterk naar voren, wat het boek een luchtige sfeer geeft, zelfs te midden van een moordonderzoek. Dialogen zijn scherp, vol met geestige opmerkingen, vooral van Vera. Het verhaal leest vlot door de korte hoofdstukken en de heldere schrijfstijl. De toon is perfect in balans tussen mysterie en komedie, wat een unieke leeservaring oplevert. Dit is precies wat Jesse Q. Sutanto zo goed kan in al haar boeken, zoals bijvoorbeeld de Aunties serie.

Conclusie

Vera Wongs ongevraagd advies aan moordenaars is een verfrissende, vermakelijke cozy mystery met een heerlijke hoofdrolspeelster. Het verhaal is licht van toon, maar bevat genoeg verrassingen om de lezer geboeid te houden. Met zijn charmante personages, humoristische schrijfstijl en onverwachte wendingen is dit een boek dat je zeker met een glimlach achterlaat. Voor liefhebbers van cozy mysteries of lezers die een luchtige, feel-good detective zoeken, is dit boek een absolute aanrader!

Caraval

Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Previous Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply