Follow me:
Hallo! New York

Boekreview: Hallo! New York

Title: Hallo! New York
Author: Sebastiaan Klijnen
Publisher: NWYRK Media
Release date: November 2018
Genre: Reizen
Rating: ★★★★★ 5.0

Zoals velen van jullie al weten, ga ik binnenkort naar New York. De laatste keer dat ik daar ben geweest, was in 2011. Dat is dus alweer een hele poos geleden. Hoog tijd voor een revisit! Maar New York is groot. Er is zoveel te zien! Daarom wil ik mijn reis goed voorbereiden en dat ga ik doen aan de hand van de nieuwe reisgids Hallo! New York.

Alleen reizen

Hoewel ik de vorige keer met meer mensen naar New York ging, heb ik er nu voor besloten om alleen te gaan. 2018 was voor mij privé nogal een heftig jaar en ik merk dat ik nu echt behoefte heb om even afstand te nemen van alles en iedereen. Een citytrip naar mijn favoriete stad van de wereld is precies wat ik nodig heb! Bovendien is alleen reizen best wel fijn af en toe. Je kunt alles doen wat jezelf wilt. Als ik bijvoorbeeld zin heb om drie keer op een dag te ontbijten, (ik ben nou eenmaal verslaafd aan donuts..) dan kan dat gewoon!

Maar misschien juist wel des te meer omdat ik alleen ben, is een goede voorbereiding wel noodzakelijk. Ik wilde daarom een nieuwe reisgids aanschaffen. In ruim zeven jaar is er in New York namelijk ook vast wel het één en ander veranderd. Tijdens mijn zoektocht naar een toffe nieuwe reisgids kwam ik al gauw terecht bij Hallo! New York.

Hallo! New York is meer dan alleen een informatief boekje over New York.

Hallo! New York

Dit compacte kleine reisgidsje trok al snel mijn aandacht in mijn zoektocht naar een leuke reisgids. Het is een eye catcher onder de New York reisboekjes wat voornamelijk te maken heeft met het mooie en hippe design. Wat ik ook al direct fijn vond, was dat er heel veel foto’s in het boekje staan. Niet alleen maar lange teksten om te lezen dus. Dat vind ik vaak jammer aan reisgidsen. Hallo! New York is meer dan alleen een informatief boekje over New York. De fotografie en het design geven je het idee dat je een magazine aan het lezen bent. Het wachten tot aan je reis wordt er echt leuker door. Zo vind je in dit boekje ook recepten van typisch Amerikaanse snacks en een hele muziek playlist gewijd aan New York. Wachten op je reis is best gezellig op deze manier!

Hallo! New York is alles behalve een saaie reisgids. Dit boekje staat vol toffe hotspots, geheime en verborgen plekjes, themawandelingen en tips die je nog nooit eerder hebt gehoord. Wist je bijvoorbeeld dat er in New York meer dan 1.700 parken zijn?! Daarnaast bevat de gids tips voor alle vijf de stadsdelen van New York.

Hallo! New York is de perfecte voorbereiding op je reis naar the city that never sleeps.

Conclusie

Eindelijk een reisgids die zich richt op een wat jongere doelgroep. Zo staat het boekje vol met QR codes. Als je deze codes scant krijg je extra informatie. Vet handig! Wat voor mij persoonlijk erg handig was, is dat er duidelijk staat uitgelegd hoe je vanaf de verschillende luchthavens van New York in Manhattan komt. Aangezien ik dus alleen ga, vind ik dit gedeelte van de reis denk ik nog wel het spannends. Ik heb een flink aantal must do’s uit Hallo! New York gehaald. Zo wil ik sowieso een Broadway musical bezoeken (Hi Aladdin!), ga ik een helikoptervlucht over Manhattan maken en staat een bezoekje aan Hell’s Kitchen ook zeker op het programma. Mocht je dus een trip naar New York op de planning hebben, koop dan zeker Hallo! New York. Dit boekje is meer dan alleen een reisgids. Het is de perfecte voorbereiding op je reis naar the city that never sleeps.

Naast de fysieke reisgids heeft Hallo! New York ook nog een bijbehorende app boordevol extra informatie. Die kun je hier downloaden.

The Similars

Share
Previous Post Next Post