Follow me:

Boekreview: In een ander leven

Title: In een ander leven
Author: Taylor Jenkins Reid
Publisher: Ambo Anthos
Release date: November 2015
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★★✩ 4.5

Nadat ik Daisy Jones & The Six had gelezen, werd ik opslag verliefd op de schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid. Ik wilde zo snel mogelijk beginnen in haar andere boeken. Want ze heeft inmiddels al best een flink lijstje op haar naam staan. Daarom las ik eind 2019 een aantal van haar boeken. Te beginnen met In een ander leven.

Verhaal

Wanneer haar beste vriendin tijdens een avondje uit op het punt staat naar huis te gaan, heeft de 29-jarige Hannah de keuze: ga ik met haar mee of blijf ik nog even dansen met Ethan? De rest van Hannahs leven wordt bepaald door dat ene moment. In afwisselende hoofdstukken lees je wat er gebeurt als ze blijft én wat er gebeurt als ze weggaat. Beide keuzes hebben een verrassende afloop.

Personages

We volgen In een ander leven de 29 jarige Hannah. Ze heeft de afgelopen jaren in best wat steden gewoond over heel de wereld en heeft diverse baantjes gehad. Toch voelde ze zich nergens thuis en weet ze eigenlijk niet wat ze wilt met haar leven. Daarom besluit ze terug te gaan naar haar geboortestad Los Angeles. Haar beste vriendin Gabby woont daar ook samen met haar man. Gabby kan niet wachten tot Hannah bij hun intrekt.

In een ander leven gaat over dat één keuze een heel leven kan veranderen, over het lot én ware liefde.

Schrijfstijl

Wat ik inmiddels een beetje begin te beseffen, is dat Taylor een verrassende en unieke stijl van schrijven heeft. Dit merkte ik al toen ik Daisy Jones & The Six las en nu merk ik het weer in dit boek. Beide schrijfstijlen zijn trouwens wel weer heel anders! Dat maakt Taylor Jenkins Reid zo uniek. In dit boek volgen we dus Hannah bij twee verschillende keuzes die ze maakt op haar welkomstfeestje waar ze haar ex Ethan tegen het lijf loopt. Gaat ze aan het eind van de avond met haar vriendin mee naar huis? Of blijft ze nog met Ethan. Twee keuzes die geheel anders aflopen en die we allebei volgen afwisselend per hoofdstuk.

In een ander leven leest alsof je een film kijkt.

Conclusie

Het moge duidelijk zijn dat ik niet genoeg kan krijgen van Taylor Jenkins Reid. Ook van In een ander leven heb ik weer enorm genoten. De verrassende opbouw zorgt voor een, voor mij, nieuwe leeservaring. Maar het zorgde er ook voor dat je heel vlot door het verhaal heengaat. Het voelde alsof ik een film aan het kijken was. Bovendien heeft dit boek me ook een boodschap meegegeven. En hoewel iedereen deze boodschap waarschijnlijk anders interpreteert, zorgde het er bij mij voor dat ik anders ben gaan nadenken over het lot en ware liefde. Ik kan wel zeggen dat Taylor Jenkins Reid DE ontdekking van 2019 voor mij is geworden. Wat ben ik blij dat ze al een heleboel boeken heeft geschreven in het verleden. Kan ik nog lekker lang vooruit! 🙂

Someone we know

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk