Follow me:

Boekreview: Kerstmis in het Duincafé

Title: Kerstmis in het Duincafé
Author: Debbie Johnson
Publisher: Boekerij
Release date: Oktober 2019
Genre: Feelgood Roman
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Toen Boekerij mij vroeg of ik mee wilde doen aan de Bookstagramtour voor Kerstmis in het Duincafé hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik kan namelijk niet wachten tot de Kerst begint en ben dan ook al volop bezig in mijn kerstboeken. Daar kan er absoluut nog wel eentje bij!

Verhaal

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Personages

Kerstmis in het Duincafé is het vervolg op Zomer in het Duincafé. Waar we in het eerste deel Laura volgen, volgen we in deel twee haar zus Becca. Ik heb het eerste deel (nog) niet gelezen dus voor mij waren beide personages nieuw. Overigens merk je daar niets van als je het eerste deel niet hebt gelezen. Het verhaal is goed te volgen en kan ook prima doorgaan als standalone. Laura en Becca zijn beide heel verschillend. Toch kunnen ze goed met elkaar overweg. Waar Laura tijdens hun jeugd altijd de ‘perfecte’ dochter is geweest, was Becca wat rebelser en meer het ‘probleemkind’. Maar Laura heeft vorig jaar haar man verloren. Ze probeert samen met haar twee kinderen hun leven weer op te bouwen en besluit haar zus Becca uit te nodigen. Ook al weet ze dat Becca een hekel heeft aan de kerstfestiviteiten.

Debbie laat zien dat iemands gebreken je juist interessant maken. Je hoeft niet perfect te zijn om memorabel over te komen.

Schrijfstijl

Kerstmis in het Duincafé begint met een terugblik naar de jeugd van Laura en Becca. Ik vond dit een hele fijne manier van het beginnen aan dit boek. Na het lezen van deze terugblik was mijn interesse in dit boek dan ook meteen gewekt. Ik kende Debbie Johnson, de auteur van dit boek, nog niet en wist dan ook niet wat ik moest verwachten. Maar ze heeft me verrast met een boek vol leuke personages. Debbie laat zien dat iemands gebreken je juist interessant maken. Je hoeft niet perfect te zijn om memorabel over te komen. Daarnaast staat uiteraard de Kerst centraal in dit boek en komt de feestelijke sfeer helemaal naar voren.

Conclusie

Kerstmis in het Duincafé was een vermakelijk boek om mijn kerst tbr mee te starten. Debbie Johnson heeft me zeker niet teleurgesteld en ik ben nu eigenlijk ook nieuwsgierig geworden naar het eerste deel in deze serie. Je gaat namelijk houden van de personages in dit boek en ik wil ze heel graag nog beter leren kennen. Ik ben ook heel erg benieuwd hoe Laura het verlies van haar man heeft verwerkt. Maar ik bewaar Zomer in het Duincafé wel nog eventjes tot het weer wat warmer weer wordt. Deze kan dus alvast op mijn tbr voor 2020!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

De Schoonmoeder

Share
Previous Post Next Post