Follow me:
monsters

Bookrecensie: Little Monsters van Kara Thomas

Kacey is the new girl in Broken Falls. When she moved in with her father, she stepped into a brand-new life. A life with a stepbrother, a stepmother, and strangest of all, an adoring younger half sister. Kacey’s new life is eerily charming compared with the wild highs and lows of the old one she lived with her volatile mother. And everyone is so nice in Broken Falls—she’s even been welcomed into a tight new circle of friends. Bailey and Jade invite her to do everything with them. Which is why it’s so odd when they start acting distant. And when they don’t invite her to the biggest party of the year, it doesn’t exactly feel like an accident. But Kacey will never be able to ask, because Bailey never makes it home from that party..

Titel: Little Monsters
Auteur: Kara Thomas
Uitgeverij: Delacore Press
Publicatie datum: 25 juli 2017
Genre: YA
Mijn beoordeling: ★★★★★

Woaah! Ik heb alleen maar lovende woorden over dit boek. Ik heb echt een zwak voor verhalen die veel gelijkenissen hebben met Pretty Little Liars. Zo las ik eerder al 13 Minutes van Sarah Pinbourouh. Mijn review van dat boek kun je hier lezen. Maar nu weer terug naar Little Monsters. Kacey trekt in bij haar vader en zijn nieuwe familie die bestaat uit een stiefmoeder, broer en zusje. Hoewel de meeste verhalen laten zien dat er alleen maar ruzie is in zo’n samengesteld gezin, is dat voor Kacey niet het geval. Het is zelfs een hele verbetering als je het vergelijkt met het turbulente leven die ze had bij haar moeder in New York. En on top of that heeft ze binnen no time twee leuke vriendinnen: Jade en Bailey. Ze delen alles met elkaar. Maar na een tijdje beginnen er dingen te veranderen en heeft Kacey het idee dat ze dingen voor haar achter houden.

Ik zat eigenlijk direct vanaf het begin goed in het boek. Het verhaal start namelijk meteen al best spannend. Kacey glipt namelijk ’s nachts het huis uit om naar een verlaten huis te gaan met haar twee beste vriendinnen. Er bestaat een duister verhaal achter dit huis, waardoor je al meteen denkt: ojee! Als er maar niets gebeurd. Maar eigenlijk weet je van te voren natuurlijk al dat er wel wat gaat gebeuren.

Little Monsters is een spannende psychologische thriller, geschreven door Young Adult schrijfster Kara Thomas (o.a. bekend van The Darkest Corners). Ik wil er niet teveel over verklappen, want dat zou ik je alleen maar beïnvloeden in je beleving van het verhaal. Maar wat je al leest in de omschrijving van het boek, is dat Bailey vermist raakt. En natuurlijk willen we er als lezer achter komen wat er is gebeurd. Dit zorgde ervoor dat ik dit boek in één ruk heb uitgelezen. Het einde zag ik echt totaal niet aankomen. Mijn mond staat er nog steeds van open!

Little Monsters is helaas nog niet vertaald in het Nederlands, maar ik vond hem prima te volgen in het Engels. Je kunt hem hier kopen op Bol.com

Share
Previous Post Next Post