Follow me:

Mijn favoriete zomerboeken van 2017

De herfst is begonnen! In Nederland betekent dat veel regenbuien en harde wind. Maar toch heeft de herfst ook haar mooie kanten. De mooie gekleurde bladeren die van de bomen afvallen bijvoorbeeld. Die geven mij altijd een ultiem geluksgevoel. Maar ook vanwege voedsel kijk ik altijd erg uit naar de herfst. Pompoenen, paddenstoelen en stoofpotjes. Mijn foodiehart begint er al sneller van te kloppen. <3

Toch vind ik het zomerseizoen ook awesome en zal ik die de komende tijd ook weer erg gaan missen. Daarom deel ik vandaag mijn top 3 boeken die ik deze zomer heb gelezen. Kun je lekker lezen dit weekend terwijl je geniet van een heerlijke nazomer!

Veel liefs geschreven door Jenny Han
Oké, eigenlijk speel ik direct al vals. Mijn nummer drie bestaat namelijk uit drie boeken. Namelijk de reeks van Jenny Han over Lara Jane in de boekenserie Aan alle jongens van wie ik hield. Ik hou echt van deze serie en ben gedurende het lezen ook gaan houden van Lara Jane, de hoofdrolspeelster. Ik denk dat ik veel van mezelf herken in Lara Jane. Mocht je deze serie nog niet gelezen hebben (ik betwijfel het), dan moet je, vandaag nog, naar de winkel rennen!

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. 

13 minuten geschreven door Sarah Pinborough
Ik hou enorm van tv series en dan het liefste highschool series. Ik weet niet waarom. Misschien omdat ik mijn eigen middelbare school periode zo fijn vond? Anyways, ik kwam dit boek tegen in de boekhandel waarop groot stond aangegeven dat dit een must read is voor de liefhebbers van 13 Reasons Why.. En na het boek gelezen te hebben, kan ik je vertellen dat het misschien nog wel meer een must read is voor de liefhebbers van Pretty Little Liars. Mijn review over dit boek vind je trouwens hier.

Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Love & Gelato geschreven door Jenna Evans Welch
Als we het hebben over de ultieme summer read dan is dat wel Love & Gelato. Ik vertelde het al uitgebreid in mijn review van dit boek. Het verhaal speelt zich af in Florence. Lina moet soort van verplicht naar haar vader, die daar woont. Maar ze heeft daar helemaal geen zin in, want ze heeft haar vader nog nooit ontmoet. De schrijfster van dit boek beschrijft Florence in detail, waardoor je je eventjes waant in de Italiaanse streek. Dit boek staat absoluut op nummer 1 in mijn top 3 boeken die ik heb gelezen in de zomer. Als je hem nog niet hebt gelezen, dan moet je dit echt nu meteen gaan doen. Je bent wel gewaarschuwd. Ik heb tijdens het lezen van elke regel in dit boek enorme trek gehad in pizza en ijs. Italiaans ijs <3.

Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat… Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan. Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Welke boeken waren jouw favorieten van deze zomer? Laat het me weten in de reacties. Ik ben benieuwd welke pareltjes jullie hebben ontdekt!

Share
Previous Post Next Post