Follow me:

Boekrecensie: Heartstopper

Title: Heartstopper
Author: Alice Oseman
Publisher: Best of YA
Release date: Augustus 2021
Genre: YA Contemporary
Rating: ★★★★★ 5.0

Lieve Charlie,

Allereerst wil ik zeggen dat ik blij ben dat ik je heb mogen leren kennen. Wat een mooi mens ben je. Als de wereld vol zou zijn met Charlies zou alles er een stuk mooier uitzien. Je bent een beetje stil, verlegen en moet heel de tijd blozen. Maar jij bent het type mens die ik in een donzige deken zou willen wikkelen en zou willen beschermen tegen de boze grote wereld.

Want boy, je hebt het niet makkelijk gehad het afgelopen schooljaar op de middelbare school. Eerst de worsteling van je seksuele geaardheid en dan had je ook nog eens dikke pech dat je Ben ontmoette die zoveel misbruik van je heeft gemaakt. Ik kan me helemaal voorstellen dat dit veel invloed heeft gehad op je.

Gelukkig ontmoette je niet veel later Nick. De lieve, stoere en zorgzame Nick. Hij zag meteen dat Ben not a good person was en dat je wel wat hulp kon gebruiken om tegen hem in te gaan en voor jezelf op te komen. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik een heel andere verwachting had van Nick. Als rugbyspeler en populaire hetero jongen van de school, had ik niet direct gedacht dat hij voor je zou opkomen. Maar weetje Charlie. Nick is eigenlijk gewoon een zachte smeltende marshmallow die niemand kwaad doet.

Ik wil je graag een wijze raad meegeven. Wees geduldig met Nick. Hij worstelt nog met zijn seksuele voorkeuren en ik denk dat hij daar best nog even de tijd voor nodig heeft. Toegeven aan jou is één ding. Maar de hele school en zijn familie is iets heel anders. Wil jij hem daarbij helpen? Hij kan wel wat steun gebruiken denk ik. En jij bent daar de perfecte persoon voor. Ongeacht of het nu wel of niet iets wordt tussen jullie. De vriendschap die jullie nu al hebben opgebouwd is te speciaal.

Bedankt dat ik je heb mogen leren kennen Charlie. Je bent een voorbeeld voor velen. Wees daar trots op. De auteur van Heartstopper Alice Oseman heeft jouw verhaal fantastisch op papier weten te krijgen. Als je het goed vindt blijf ik je graag volgen. Ik duim voor je dat het wat wordt tussen jou en Nick. Dat zou fantastisch zijn. Ik zie wel een uitnodiging verschijnen voor jullie bruiloft tegen die tijd he? Dan kan ik als trotse lezer vertellen dat ik er al bij was toen Charlie en Nick elkaar leerde kennen. Als lezer ja, want helaas zijn jullie niet echt. Was het maar zo. Ik zou het een enorme eer vinden als ik dan jullie vriendin mocht zijn!

Heartstopper is het eerste deel in een YA contemporary graphic novel serie die wereldwijd razend populair is. Gelukkig kunnen we in Nederland nu ook genieten van de vertaling. Het tweede deel verschijnt in 2022. En alsof dat nog niet genoeg is werkt Netflix ook aan een tv-serie over Heartstopper!

Heartstopper

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk