Follow me:

Boekrecensie: Herinneringen aan hem

Title: Herinneringen aan hem
Author: Colleen Hoover
Publisher: Zomer & Keuning
Release date: April 2022
Genre: Romance
Rating: ★★★★★ 5.0

Het moment dat je favoriete auteur een nieuw boek uitbrengt is elke keer weer een moment waar je enorm naar uitkijkt. Voor mij zijn dat de boeken van Colleen Hoover. Ze weet me altijd diep te raken met haar prachtige schrijfstijl en ontroerende verhalen. Herinneringen aan hem is haar nieuwste pareltje die wederom in mijn lijstje favorieten bijgeschreven kan worden.

Verhaal

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Personages

In Herinneringen aan hem volgen we Kenna. Ze is net vrijgekomen uit de gevangenis waar ze vijf jaar heeft vastgezeten. Daar heeft ze lang kunnen nadenken over de fouten die ze in het leven heeft gemaakt. Nu eenmaal vrij, heeft Kenna maar één doel. Ze wil deel uitmaken van haar dochters leven die opgroeit bij haar schoonouders. Op weg daar naartoe leert ze Ledger kennen. Zij is een vreemde voor hem en hij voor haar. Hun aantrekkingskracht is niet te ontkennen maar zodra Ledger erachter komt wie Kenna werkelijk is, zet hij alles op alles om haar weg te houden van het kleine meisje van wie hij het meest houdt ter wereld.

Wat Colleen Hoover als één van de beste kan, is personages creëren die je direct in je hart sluit. Zowel Kenna als Ledger en Kenna’s dochtertje Diem waren personages die ik niet snel zal vergeten. Het is hartverscheurend dat een tragische gebeurtenis ervoor heeft gezorgd dat ze niet in elkaars leven kunnen zijn.

Herinneringen aan hem is hartverscheurend, emotioneel en hoopvol. Colleen Hoover weet zichzelf opnieuw te overtreffen.

Schrijfstijl

In dit verhaal lezen we zowel vanuit Kenna als Ledger. Dit versterkte het medeleven met beide personages alleen maar nog meer. Als lezer voel je de pijn, het verdriet en de struggles van Kenna en Ledger en leef je ontzettend met ze mee. Ik kon het boek eigenlijk niet wegleggen en wilde alleen maar doorlezen. Tegelijkertijd wilde ik niet dat het verhaal zou eindigen. Dat is altijd zo gemeen van Colleen. Ze zorgt ervoor dat je haar boeken zo snel mogelijk wil uitlezen en tegelijkertijd nooit wil uit hebben!

Met de boeken van Colleen Hoover weet je zeker dat je niet teleurgesteld wordt.

Conclusie

Herinneringen aan hem gaat over verlies, verdriet, vergeving en een flinke dosis liefde. Vanaf de eerste pagina werd ik compleet het verhaal van Kenna ingezogen en leefde ik enorm met haar mee. Colleen weet in elke zin van dit verhaal een vleugje magie te verweven. Magie zoals alleen Colleen dat kan en waarmee ze je hart weet te veroveren. Als lezer word je gedwongen na te denken over de grijze gebieden in het leven in plaats van alles alleen zwart en wit te zien. Ik heb geen idee hoe ze dit elke keer weer weet te doen, maar Colleen schrijft verhalen die memorabel zijn. Niet alleen omdat ze zoveel emoties oproepen, maar ook door de manier waarop ze zijn geschreven.

Herinneringen aan hem

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk