Follow me:

De hoogte punten van acht dagen New York in m’n eentje

Het was een lang gekoesterde wens. Iets waar ik al tijden over droom. Toen ik acht jaar geleden voor het eerst in New York liep, was ik al op slag verliefd. Deze wereldstad heeft alles wat ik zoek in het leven en misschien daarom voelde ik me er ook direct thuis. Je raakt nooit uitgekeken in New York, want het is zo ontzettend groot! Daarom was ik ook absoluut nog niet klaar en wilde ik heel erg graag terug. Een grote wens was om dit helemaal in mijn eentje te doen. In het kader: vind de beste versie van jezelf. En dat heb ik inmiddels gedaan. Een verslag van mijn reis lees je hieronder.

Ik wist ruim een jaar geleden al dat ik naar New York zou gaan. Dat is heel fijn! Want dat gaf me veel tijd om na te denken wat ik allemaal zou willen doen en hoeveel geld ik daar voor nodig zou hebben. Want spoiler: New York is enorm duur en dan heb ik het nog geen eens alleen over de reis en je verblijf. Maar na een ruim flink sparen en een aantal financiële meevallers, had ik een flink potje bij elkaar verzameld. De reis kon beginnen!

De reis

Eén van de hoogtepunten van mijn trip naar New York was gek genoeg de reis er naartoe. Ik vind het rondlopen op Schiphol en het vliegen altijd het ultieme vakantiegevoel geven. Waar je wellicht de vorige dag nog naar school bent geweest of heb gewerkt, kan de vakantiepret daar echt beginnen. Ik vloog naar Newark Liberty International Airport wat één van de drie vliegvelden van New York is. Vanaf daar besloot ik met het openbaar vervoer naar Manhattan te gaan. Je kan overigens ook een shuttlebus huren of met de taxi gaan. Die laatste optie is alleen erg prijzig. Vanuit de trein kwam de stad New York steeds dichterbij en voordat ik het wist kwam de skyline van Manhattan al tevoorschijn. Dat gaf echt wel even een kick hoor. Ik was er nu echt bijna!

Hotel

Ik verbleef in het Wyndham New Yorker hotel ter hoogte van 8th Avenue en 34 Street. De vorige keer in New York verbleven we daar ook en dat was erg goed bevallen. Met name de ligging vind ik echt ideaal. Het ligt pal naast Madison Square Garden met uitzicht op het Empire State Building. In minder dan tien minuutjes lopen bevind je je op Time Square en in drie minuutjes lopen kun je je portemonnee leeg shoppen bij Macy’s. Naast het hotel zit de metrohalte Penn Station waarvandaan je zo bij alle andere eyecatchers bent. Ideaal! Dit hotel is overigens ook één van de weinige hotels middenin Manhattan met nog redelijk grote hotelkamers.

 

Een wandeling over de Brooklyn Bridge

Omdat ik dus al eens in New York ben geweest, heb ik niet alle standaard dingen meer bezocht. Maar een wandeling over de Brooklyn Bridge stond nog heel hoog op mijn lijstje. En wauw, ik vond dit echt ontzettend tof. Ik had de perfecte dag uitgekozen om deze wandeling te maken, want er was een strak blauwe lucht. Met de metro ging ik naar Brooklyn om vervolgens via de Brooklyn Bridge naar Manhattan te lopen. Andersom kan uiteraard ook, maar op deze manier is de ervaring het tofste omdat je zicht hebt op de skyline van Manhattan.

Top of the Rocks

Een andere toeristentrekker die nog op mijn wensenlijstje stond, was een bezoekje aan Top of the Rocks. Dit is het uitzichtdeck van het Rockefeller Centre. De vorige keer ben ik op het Empire State Building geweest, maar persoonlijk vond ik Top of the Rocks leuker. Hier heb je namelijk ook zicht op de stad, maar zie je het Empire zelf dus liggen. Aan de andere kant heb je een heel mooi uitzicht op Central Park.

Barnes & Noble op Union Square

Een bezoek aan Amerika kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een kijkje genomen te hebben bij Barnes & Noble. Op Union Square in New York zit een vestiging met maarliefst vier verdiepingen. Ik was er overigens precies op het goede moment. Ze hadden namelijk een massive actie lopen met kortingen van 50% op nieuwe titels. Zo kocht ik dus hardcovers voor omgerekend €7! Het fijne aan Barnes & Noble is het enorme aanbod wat ze hebben. Ze hadden echt kasten vol met YA boeken bijvoorbeeld. Boeken die ik in Nederland altijd moet bestellen. Het was super leuk om daar rond te neuzen. Ik ben er volgens mij in die acht dagen tijd vijf keer geweest haha. Wat me ook opviel is dat ze daar thrillers, feelgood en romans allemaal door elkaar zetten. De sectie heet daar gewoon Fiction. Dat vond ik dan helaas wel een minpuntje. Zeker als je je bedenkt dat het aanbod immens is. Ik zag echt door de bomen het bos niet meer. Als je benieuwd bent naar alle elf (!!) boeken die ik kocht, dan kun je mijn bookhaul New York artikel hier lezen.

Aladdin de musical op Broadway

Toen ik besloot naar New York te gaan, wist ik in ieder geval één ding zeker. Ik ga hoe dan ook naar Aladdin. Deze musical leek me zo gaaf! Prijzig is het wel. Voor een kaartje betaalde ik omgerekend €130,-. Het voordeel van alleen gaan was dan wel weer dat ik opvul materiaal was en daardoor helemaal vooraan nog een plekje kreeg toegewezen. Ik kan dus in ieder geval wel zeggen dat ik de musical tot de max toe heb beleefd. En wauw, wat een feest was dat! Van alle Disney musicals die ik heb gezien, was Aladdin by far de mooiste en vrolijkste. Door het 1001 nacht thema is alles ook heel kleurrijk. Ook zat er ontzettend veel humor in het verhaal waardoor ik regelmatig plat lag van het lachen. Aanrader!

Dominique Ansel Bakery

Een bakkerij in je hoogtepuntlijst? Ja ik weet het. Dat klinkt gek he? Maar Dominique Ansel Bakery is niet zomaar een bakkerij. Dominique is namelijk DE bakker die de cronut heeft uitgevonden. Voor wie niet weet wat dat is, het is een combi van een donut en een croissant. Ik heb dit dus nog nooit gegeten omdat ik perse een cronut van Dominique Ansel als eerste ervaring wilde. Daarom was een bezoek aan deze bakkerij op Spring Street ook een must do! Voor 6 dollar (ja in New York doe je dat gewoon..) kocht ik een cronut na er 25 minuten voor in de rij te hebben gestaan, maar hey dan heb je wel echt wat! Die roze bovenkant proefde naar het roze van een tompouce, maar dan een hele dikke laag. Yum!

Helikopter vlucht over New York

Het ultieme hoogtepunt van mijn reis was de helikoptervlucht die ik maakte over de stad. Ik boekte deze bij FLYNYON, omdat zij de enige zijn die een helikoptervlucht zonder deuren aanbiedt. En als je het dan toch doet, moet je het goed doen dacht ik! Je moet er wel voor naar New Jersey, want hun vliegveld ligt buiten New York, maar hey dan heb je wel wat. Want OMG wat een toffe ervaring was dat zeg. Het is echt bizar om al die bekende gebouwen van bovenaf te zien, laat staan dat je er met je voeten boven bungelt. Iedereen thuis verklaarde me voor gek, maar het was totaal niet eng. Het is een hele bijzondere ervaring om New York te zien vanuit de lucht. En ook hierbij had ik weer onwijze mazzel. Doordat ik alleen was, mocht ik naast de piloot zitten. Het beste plekje in de helikopter. Aangezien ik in de winterperiode in New York was, was het ook best wel koud. Hoog in de lucht is het nog kouder en in een helikopter zonder deuren is het al helemaal niet meer te doen. Ik was dan ook meerdere malen gewaarschuwd om me heel warm aan te kleden. Maar omdat ik naast de piloot zat, had ik vette mazzel. In de cockpit (heet dat zo bij een helikopter? Vast niet, maar je begrijpt wat ik bedoel) was het namelijk een stuk warmer dan achter in de helikopter. Mijn mede vliegers gingen echt half dood van de kou en ik heb het uiteindelijk helemaal niet koud gehad, haha. Je had hun gezichten moeten zien toen we weer op de grond waren. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Ahw Mo, evil ben je (MUWHAAHA).

Uiteraard heb ik nog veel meer gedaan in New York, maar dat is teveel om hier allemaal op te noemen. Er zijn ook nog best wat dingen die ik uiteindelijk niet heb kunnen doen vanwege tijdgebrek. Zo ben ik uiteindelijk niet in het 9/11 Memorial Museum geweest en sloeg ik ook deze keer wéér het Museum of Modern Arts over. Maar dat is oké, want weet je? Ik ga gewoon volgend jaar weer terug! 😀

Share
Previous Post Next Post