Follow me:
young

5 redenen waarom Young Adult mijn favoriete genre is

Weet jij ook geen antwoord op de vraag waarom je als 20+er graag young adult boeken leest? Ik herken het probleem. Ook ik vraag mezelf wel eens af waarom ik in de boekhandel toch altijd weer naar de jongerenafdeling loop. Daarom besloot ik een lijstje te maken met redenen waarom ik young adult zo’n fijn genre vind. Ik ben benieuwd of je jezelf erin herkend!

Wist je dat de afgelopen jaren in tegenstelling tot andere genres, young adult boeken in verkoop alleen maar is toegenomen? We kunnen dus wel concluderen dat dit genre enorm populair is. Niet alleen onder de tieners, maar ook onder de 20+ en 30+ wordt er veel young adult gelezen. Laatst las ik een artikel waarin stond dat maar liefst 55% van de young adult lezers, volwassen zijn. Ook ik ben volwassen en staat mijn boekenkast voor 80% vol met young adult boeken. Waarom kies ik toch telkens weer voor dit genre?

1. Identificeren

Hoewel ik 25 ben, kan ik me nog steeds erg goed verplaatsen in de hoofdpersonen uit YA boeken. Niet omdat ik nog dagelijks te maken heb met dezelfde struggles. Maar omdat juist die tienerperiode een heel belangrijke periode uit je leven is (geweest). Als tiener maak je zoveel nieuwe dingen mee en kom je veel mijlpalen tegen. Je wordt volwassen. Die fase stopt natuurlijk eigenlijk nooit. Ik heb wel eens ergens gelezen dat volwassen worden één van de meest genoemde redenen is om ΓΌberhaupt te lezen. So do I need to say more? πŸ˜‰

2. En ze leven nog lang en gelukkig

Een heel belangrijke reden waarom ik een YA boek bijvoorbeeld meer waardeer dan een chicklit, is dat YA verhalen niet altijd een happy ending hebben. Chicklits hebben dit wel. Niets mis mee natuurlijk. Ook dit genre vind ik fijn om te lezen als ik in de zon lig op het strand in de zomer. Maar soms heeft een niet happy ending ook wel wat.

3. Immens aanbod

Als er een genre is met een groot aanbod in boeken, dan is het young adult wel. Er zijn zoveel young adult schrijvers en volgens mij worden het er steeds meer. Zo kom je niet telkens weer bij dezelfde schrijvers uit. Ook al kan een schrijver nog zo goed zijn, ik vind het ook erg leuk om nieuwe schrijvers te ontdekken.

4. Grote community

Wat ik ook erg leuk vind aan young adult is de community die er omheen is ontstaan. Zowel in de blogwereld als op Instagram. Het is zo leuk om je enthousiasme te kunnen delen met andere young adult liefhebbers! Een doelgroep die snel is gevonden online. Dit heeft er voor mij weer voor gezorgd dat ik een uitlaadklep heb voor mijn creativiteit, want daardoor is mijn blog en Bookstagram ontstaan!

5. Bookcovers

De bookcovers van young adult boeken zijn super tof. Ik heb het idee dat er bij dit genre toch net even wat meer aandacht aan wordt besteed. Je zet deze boeken echt met trots in je boekenkast. Ik kan daar enorm van genieten.

Share
Previous Post Next Post