Follow me:

YA event Boekhandel Vos en van der Leer

Afgelopen woensdag was ik uitgenodigd om naar het tweede YA event van Boekhandel Vos en van der Leer in Dordrecht te komen. Dit is by far mijn favoriete boekhandel in de buurt. Het programma zag er al veelbelovend uit dus uiteraard was ik van de partij!

De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis, schrijfster van het in 2017 uitgekomen boek De Eliminatie kwam wat vertellen over haar boek. Nu ben ik waarschijnlijk een van de weinige YA boekenliefhebbers die dit boek niet heeft, laat staan gelezen. Dit heeft te maken met mijn lichte voorkeur voor buitenlandse schrijvers. Ik weet dat heel veel mensen erg enthousiast waren over dit boek, maar doordat het door een Nederlandse schrijfster is geschreven, had ik geen haast met het kopen van dit boek.

Nou goed, Daniëlle kwam dus vertellen over De Eliminatie. Zo legde ze uit hoe ze tot het idee kwam van dit boek. Want laten we eerlijk wezen, als je achterflap van De Eliminatie leest, dan is het eerste wat je denkt: hoe kom je er op?! Ik vond dit erg interessant om eens te horen van een schrijver. En tja, ze heeft me overtuigd hoor. Ik heb De Eliminatie gekocht en ben er die volgende dag meteen in begonnen.

Ook kregen we een primeur, namelijk de titel en cover van haar nieuwe boek, De Executie die in april 2019 uitkomt. Nog even geduld dus!

Skype interview met Hayley Barker

Een aantal weken terug kwam Hayley Barker naar ILFU in Utrecht. Hayley Barker ken je wellicht van haar boek Showstopper waarvan het vervolg deel eind dit jaar uitkomt. Showstopper stond al een tijdje hoog op mijn boekenlijst, maar had ik tot nu toe nog niet gekocht. Het interview met Hayley vond ik in Utrecht leuk, maar toch wat lastiger te volgen als je het boek nog niet hebt gelezen.

Toen ik hoorde dat er een Skype interview met Hayley Barker stond gepland voor het YA event van Boekhandel Vos en van der Leer, wist ik dat ik voor die tijd Showstopper moest lezen. Zo gezegd zo gedaan, want ik was binnen een dag door dit boek heen. Een review van Showstopper vind je trouwens hier.

Sacha Boelhouwer van het Youtube account A Bookworm Life had de prachtige taak gekregen om Hayley te interviewen via een Skype videocall. Wat zo leuk is aan zulke interviews, is dat je dus meer te weten komt over waarom een schrijver voor dit verhaal gekozen hebben en hoe ze tot bepaalde gedachtegangen of plotwendingen zijn gekomen. Ook vertelde Hayley kort over het vervolg Showstealer dat in Engeland net uit is en die we in Nederland eind dit jaar kunnen verwachten. Kerstkado anyone?

Bookstagram workshop van Eveline

Alsof dit nog niet genoeg was, kwam Eveline van het Bookstagram account yaboeken vertellen over hoe je een Bookstagram begint. Ze nam ons stap voor stap mee in het proces. Erg leerzaam denk ik voor de mensen onder ons die ook al een lange tijd een Bookstagram willen beginnen maar niet weten hoe ze moeten starten. Maar ook voor de mensen die al wat langer een Bookstagram hebben zaten er leuke tips bij!

En Eveline als je dit leest, heel veel respect voor jou dat je daar toch maar gewoon even bent gaan staan. Je was erg zenuwachtig van te voren maar wat deed je het goed!

Cathinca van Sprundel

Ik ken haar niet, maar Cathinca van Sprundel kwam ook nog even vertellen over haar boek De vrouwe van Myrdin. Ze vloog hier wel in een raptempo doorheen. Dit vond ik jammer, want voor de mensen die haar boek nog niet kende (ik dus), ging het veel te snel. Hierdoor wist ik na afloop alsnog niet waar het nou over ging.

Korting en leuke acties

Tijdens deze avond kregen we ook nog eens 10% korting op alle Engelstalige boeken, kon je op Blind Date with a book en kregen we allemaal een €5,- kortingsbon die tot het einde van dit jaar geldig is. Mijn kortingsbon gaat dit overigens niet halen, want ik leverde hem diezelfde avond al in om De Eliminatie te kopen.

De medewerkers van de boekhandel hadden ook nog nog envelopjes verstopt door de hele winkel. Vond je een envelop? Dan kreeg je het boek die in de envelop omschreven was. Wat een toffe actie!

Zoals we stiekem allemaal altijd hopen, kreeg je ook deze avond weer een goodiebag mee naar huis. Hier zaten heel veel toffe boekenleggers in, een boekenpin en een heerlijke Tonychocolonely  reep. Yummie.

Standjes

Gedurende heel de avond stonden er ook nog twee leuke standjes van Bibi Books Shop en Studio Totek. Doordat het een vol programma was, ben ik eigenlijk vergeten om bij deze standjes langs te gaan. Maar van wat ik van een afstandje zag, hadden ze leuke dingen. Denk hierbij aan geurkaarsen, lippenbalsems en armbandjes.

Conclusie

Al met al vond ik dit een geslaagd YA evenement. Ik vond het tof om meer te horen van Daniëlle Bakhuis over De Eliminatie. Ze heeft me er weer echt van overtuigd dat Nederlandse schrijfsters ook spannende boeken kunnen schrijven. Leuk dat een lokale boekhandel de moeite neemt om een evenement als dit te organiseren. Ik hoop dan ook dat dit niet de laatste keer was en dat we volgend jaar weer een tof event kunnen verwachten. En als ik een suggestie mag doen, een sleepover in de boekhandel lijkt me heel tof! 😉

* Mijn toegangsbewijs voor dit YA evenement was gesponsord, maar dit beïnvloed m’n mening niet.

 

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk