Follow me:

Boekreview: Ik wil jou(w) baby!

Title: Ik wil jou(w) baby!
Author: Wendy Louise
Publisher: Uitgeverij Wens Boeken
Release date: Oktober 2018
Genre: Feelgood
Rating: ★★★★✩ 4.0

Een aantal maanden terug kreeg ik Ik wil jou(w) baby! opgestuurd van Uitgeverij Wens Boeken. Dit verhaal klinkt als een heerlijk feelgood verhaal met een flinke dosis humor. Perfect voor de zomer dacht ik. Maar nieuwsgierig als ik ben, kon ik niet wachten tot de zomer. Of ik heb genoten van het verhaal lees je hier.

Verhaal

Sara Visser leeft haar droom. Ze runt Hoteldebotel, een hotel dat loopt als een tierelier, heeft de leukste familie op aarde en geniet van avondjes stappen met haar chicas. Achter haar schaterlach, schuilt echter een groot verdriet. Sara wil niets liever dan een kindje krijgen. Maar die mannen … hou op, schei uit!

Met haar dertigste verjaardag op de loer, voelt ze de tijd dringen. Ze gooit het roer om en vertrekt naar Mallorca.
Daar probeert ze stiekem zwanger te raken van haar beste vriend. Zal haar grootste wens uitkomen, zonder dat Alejandro het geheim ontrafelt? Of laat de woest aantrekkelijke Flamencogitarist Joaquin Sara’s plan mislukken?
Voel het verdriet op de momenten dat Sara worstelt met leugens en bedrog. Lach met haar mee tijdens de hilarische momenten. Valt Sara voor Alejandro (of toch Joaquin?) en schreeuwt ze van de daken: Ik wil jou, baby!
Of blijft ze het masterplan volgen en denkt ze stilletjes: Ik wil jouw baby..

Personages

In Ik wil jou(w) baby! volgen we Sara Visser. Ze heeft haar leven prima voor elkaar. Ze runt een hotel, heeft een fijne familie en houdt ervan om tijd te spenderen met vriendinnen. Maar niets lijkt minder waar. Het geluk van Sara wordt overschaduwd met een enorme kinderwens. Haar eierstokken rammelen en in de loop naar haar dertigste verjaardag besluit ze het heft in eigen handen te nemen.

Haar beste vriend Alejandro woont in Mallorca. Sara besluit daar naartoe te gaan voor onbepaalde tijd. Ze is vastbesloten. Alejandro wordt de vader van haar kind. Eén probleempje. Alejandro mag van niets weten.

Sara is een ontzettend grappig personage. Je voelt haar verdriet, vreugde en plezier echt mee tijdens het lezen. Ik was zo benieuwd hoe ze het allemaal zou gaan aanpakken. Ik zie het wel voor me dat mensen dit boek op een strandbedje lezen en het uitschateren van het lachen.

Ik zie het wel voor me dat mensen dit boek op een strandbedje lezen en het uitschateren van het lachen.

Schrijfstijl

Ik kende Wendy Louise nog niet en dat maakt het lezen van een boek altijd spannend. Een verhaal valt of staat wel echt met een goede of minder goede schrijfstijl. Wendy is daar gelukkig heel goed in geslaagd. Ze schrijft heel vlot en laat je helemaal meeleven met het hoofdpersonage. Wat ik ook heel tof vond was dat het tijdens het lezen bijna voelde alsof ik op Mallorca was. Ik zie het wel voor me dat mensen dit boek op een strandbedje lezen en het uitschateren van het lachen. Is het dan alleen maar lang leve de lol in dit verhaal? Nee absoluut niet. Ik had het van te voren niet verwacht, maar ik vond in dit boek ook zeker wel diepgang terug.

Conclusie

Hoewel ik dit boek in de winterperiode las, ben ik ervan overtuigd dat dit boek mee je koffer in moet tijdens je zomerse vakantie. Lees je hem toch op de nog wat koudere dagen in Nederland, dan kan dat ook prima. Tijdens het lezen voelde het voor mij op veel momenten alsof ik even op Mallorca was. Wat ik bovendien ook mooi vond, is dat Wendy een belangrijk onderwerp benoemt in dit boek. Ik denk namelijk dat er heel veel alleenstaande vrouwen zijn met een kinderwens. Is Ik wil jou(w) baby! een aanrader? Absoluut!

De stille patiënt

Share
Previous Post Next Post