Follow me:

Boekreview: The Best Lies

Title: The Best Lies
Author: Sarah Lyu
Publisher: Simon Pulse
Release date: Juli 2019
Genre: Youn Adult
Rating: ★★★★✩ 4.0

Toen ik in New York was, kocht ik een aantal boeken. Een deel daarvan, stonden al een tijdje hoog op mijn lijstje. Een ander deel had ik nog nooit van gehoord. The Best Lies was zo’n titel waar ik nog nooit van had gehoord. De synopsis klonk veel belovend. Er gaan heftige dingen gebeuren in dit boek en ik ben ontzettend benieuwd hoe de hoofdpersonage hier mee omgaat.

Verhaal

Remy Tsai wist voorkomt precies hoe haar leven zou verlopen. Maar nu? Nu weet ze geen eens meer hoe morgen eruit gaat zien. Ooit was ze gelukkig. Ze had een vriendje Jack en haar beste vriendin Elise. Haar soulmate die haar beter begreep dan wie dan ook in de wereld. Maar nu is Jack dood. Neergeschoten in zijn borst en het was Elise wie de trekker overhaalde..

Was het zelfverdediging? Of was het gruwelijker dan Remy ooit had kunnen denken? Wanneer de politie onderzoek doet naar het ongeval, doet Remy hetzelfde door haar eigen herinneringen na te gaan in de hoop haar vriendschap te kunnen redden.

Personages

In The Best Lies zorgen de personages voor een flinke emotionele rollercoaster. We volgen Remy die een trauma verwerkt nadat haar vriend wordt doodgeschoten door haar beste vriendin Elise. Remy is een meisje die veel heeft meegemaakt in haar jeugd. Ze heeft ouders die constant ruzie maken en een broer die ze vrijwel niet spreekt. Ze is niet zo ambitieus als haar broer en moeder. Daardoor heeft ze al haar hele leven het gevoel dat ze niet goed genoeg is. Des te blijer wordt Remy als ze Elise ontmoet. Voor Elise is Remy wel goed genoeg. Uiteindelijk willen we ons allemaal gewaardeerd en geliefd voelen. Elise begrijpt dit en heeft tegelijkertijd een sterk gevoel van wraak en rechtvaardigheid in zich.

The best lies is een intens, indrukwekkend en emotioneel verhaal die de donkere kant van een obsessieve vriendschap laat zien.

Schrijfstijl

Door de korte hoofdstukken, de verschillende tijdsperiodes waarin je leest en de sterk neergezette personages, was The Best Lies een boek dat ik heel snel heb uitgelezen. Het is een verhaal dat al vanaf de synopsis indruk op je maakt als lezer, waardoor het voor mij ook voelde als een soort plicht naar Remy toe. Ik vond dat ik haar volledige verhaal moest horen, voordat ik een oordeel zou vellen over wat er exact is gebeurd en de rol die Elise daarin heeft gespeeld. Ik vind het knap hoe de auteur zoveel emotie in dit boek heeft weten te leggen.

Een intens, emotioneel en indrukwekkend verhaal.

Conclusie

The Best Lies is een psychologische thriller die de donkere kant van een obsessieve vriendschap laat zien. Wat doe je als je het idee hebt eindelijk door iemand begrepen te worden. Die jou ziet voor wat je echt bent.  Door de synopsis van dit boek, verg je al een oordeel over Elise, de moordenaar. Maar door het verhaal van Remy te lezen, besef je dat alles altijd gecompliceerder ligt dan dat je denkt. Ik zou het geen thriller willen noemen. Maar dat dit verhaal indruk op me heeft gemaakt is absoluut een feit. Het is intens, emotioneel en indrukwekkend. Je leest het in één keer uit. Dit was het debuut van Sarah Lyu, maar ik ben ontzettend benieuwd naar haar toekomstige boeken!

The best lies

 

Share
Previous Post Next Post