Follow me:

Ga op wereldreis met deze vijf boeken

Hoewel we langzaam weer steeds meer naar buiten mogen, lijkt een vakantie in het buitenland nog ver weg. Om de pijn wat te verzachten, leek het me leuk om op wereldreis te gaan met boeken. Daarom vind je in dit artikel boeken die zich afspelen in het buitenland. Zo waan je je toch nog een beetje in het buitenland. Ga je mee op wereldreis?

Nee heb je – Charlotte de Monchy (Bali)

Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Mijn recensie van Nee heb je lees je hier. Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier bestellen. Overigens spelen alle boeken van Charlotte de Monchy zich af op een locatie in het buitenland. Kijk dus ook vooral eens bij haar andere boeken!

Mijn jaar na jou – Nina de Pass (Zwitserland)

Oudjaarsavond, San Franciso. Het feest van het jaar eindigt in een tragisch ongeluk. Cara overleeft het. Haar beste vriendin Georgina niet.
Negen maanden later besluit Cara’s moeder dat een kostschool in de Zwitserse Alpen de nieuwe start is die haar rouwende dochter nodig heeft. Maar Cara weet dat het niks uitmaakt; Georgina is weg en niets zal haar terugbrengen.

Op haar nieuwe school weet niemand iets over Cara’s verleden en ze is van plan dat zo te houden. Maar hoe ze ook haar best doet om afstand te bewaren, haar nieuwe vrienden breken de muur die ze zo zorgvuldig had opgebouwd langzaam af. Vooral de ongewone, oprechte Hector, die beter dan wie dan ook begrijpt hoe ze zich voelt. Hoe dichter Cara naar Hector toe groeit, hoe meer Georgina wegglijdt. Het leven omarmen betekent dat ze het verleden moet loslaten, maar Cara weet niet zeker of ze wel een tweede kans verdient.

Mijn recensie van Mijn jaar na jou lees je hier. Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

Liefde & Gelato – Jenna Evans Welch (Italië)

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.

Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo…

Mijn recensie van Liefde & Gelato lees je hier. Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier bestellen. Jenna schreef nog een boek Liefde & Geluk dat zich afspeelt in Ierland.

De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn (New York)

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick, New York is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Mijn recensie van De Stroopwafelshop lees je hier. Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier bestellen.

De Zeven Zussen – Lucinda Riley (Rio de Janeiro)

wereldreisNa de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Enthousiast geworden? Je kunt het boek hier bestellen. De andere delen van De Zeven Zussen serie schijnen zich ook in het buitenland af te spelen. Helaas heb ik deze nog niet en dus ook nog niet gelezen. Staan wel hoog op mijn wensenlijstje. Maar kijk dus zeker ook naar de andere delen in de serie mocht je dat leuk vinden!

Dit zijn vijf boeken die ik zelf heb gelezen en waarbij het echt voelde alsof ik me in het buitenland bevond. Ik hoop dat ze jullie ook een wereldreis gevoel zullen geven, waardoor je deze zomer toch nog een beetje het buitenland kunt proeven. Welk boek heb jij gelezen die je dit gevoel ook heel erg gaf? Mocht je op wereldreis gaan met deze vijf boeken, laat me dan vooral weten wat je ervan vond op Instagram

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk