Follow me:

Monisha leeft #1

Hello! It’s me. Je favoriete boekblogger. Maar deze keer kom ik met een ander soort blogartikel. Het leek me leuk om jullie een kijkje in mijn leven te geven. Want naast het lezen van boeken doe ik natuurlijk nog veel meer. Op deze manier leren jullie mij wat beter kennen en heb ik een soort naslagwerk van mijn belevenissen!

Maandag 10 juli 2023

Maandag startte een nieuwe werkweek. Een werkweek die voor mij nog steeds een beetje als bijzonder aanvoelt. Ik ben namelijk sinds twee weken fulltime freelancer. Na 10 jaar in loondienst te hebben gewerkt als marketeer voor verschillende NGO’s begon het freelancen aan me te trekken. Meer vrijheid, meer eigen verantwoordelijkheid en eigen baas zijn klonk voor mij als een juiste vervolgstap. Dus na acht jaar bij Natuur & Milieu gewerkt te hebben, nam ik een tijdje terug de stap om mijn baan op te zeggen. Sinds 1 juli ben ik een trotse freelance communicatie adviseur en marketeer. 

Deze stap heb ik overigens niet van de een op andere dag gemaakt. Ik freelancete al vier jaar naast mijn loondienst baan. Books & Dreams is daar een klein onderdeel van, maar daarnaast werkte ik ook al voor een aantal andere opdrachtgevers. Dat maakte de overgang ook een stukje makkelijker. In feite ben ik sinds 1 juli gewoon verder gegaan met mijn werk alleen heb ik het een stukje rustiger doordat er 32 uur zijn weggevallen. Werkweken van 50+ uren houdt een mens maar eventjes vol :). 

Anyways, maandag heb ik dus lekker gewerkt voor mijn opdrachtgever CIRCO. Ik plande social media posts in en had een aantal afspraken staan.

Dinsdag 11 juli

Vandaag stond eigenlijk ook voornamelijk in het teken van werken. Ook heb ik wat foto’s geschoten voor mijn Instagramaccount. Verwacht de komende weken dus weer veel boekenspam vanuit mij! ’s Middags had ik een therapiesessie staan. Nog een klein maandje en dan heb ik therapie afgerond. Stiekem kijk ik daar erg naar uit. Zulke sessies zijn intensief en nemen ook buiten de sessie om best wat tijd in beslag. Fijn dus als ik dit in augustus kan gaan afronden. 

’s Avonds kookte ik een heerlijke maaltijd voor mij en m’n vriend. Het was een pastagerecht met kip die ik tegenkwam op Instagram. Ontzettend lekker en zeker een blijvertje in mijn repertoire! Hier in link naar het recept. Ook kwamen er nog twee nieuwe boeken binnen. 

Woensdag 12 juli

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze dag. Woensdag was namelijk D-day mensen. Of beter gezegd: T-day. De ticketverkoop voor Taylor Swift startte om 14:00 uur voor 4,5 en 6 juli 2024 in de Amsterdam Arena. Ik behoorde tot de gelukkige die al een plekje in de selectie hadden bemachtigd om überhaupt in aanmerking te komen voor kaarten. Maar, hoe leuk en blijk ik hier ook mee was, dit was absoluut nog geen garantie op kaarten.

Woensdag zat ik vanaf 13:00 met volledige focus achter mijn macbook naar het scherm te staren. Vanaf 13:30 zou de wachtrij open gaan en vanaf 14:00 startte de verkoop. Het aantal wachtende voor mij: 32.891. Mijn eerste gedachte was dat dit een kansloze missie zou worden. Maar na even realistisch nadenken en uitrekenen, zou het met bijna 33.000 mensen voor mij nog wel eens kunnen lukken. Er gaan immers 55.000 mensen in de Arena. 

Wachten, wachten, wachten, maar na ruim een uur was ik EINDELIJK door de wachtrij. Maar wat bleek? Bij het aanklikken van tickets kreeg ik constant foutmeldingen. Are you kidding me?! Gelukkig bleef ik volhouden en kon ik uiteindelijk toch tickets boeken. YAY! 4 juli 2023 ga ik samen met vriendin Nanouk naar Taylor Swift.

Donderdag 13 juli

Hoewel ik al best wat opdrachten heb om aan te werken, kan er nog wel wat bij. Daarom had ik vandaag een afspraak bij een potentiële opdrachtgever in Utrecht. Vorige week had ik al een kennismakingsgesprek gehad en vandaag stond het vervolg op het programma. Dit was direct een mooie gelegenheid om een dagje buiten de deur te werken. Ik settelde me in de loop van de ochtend in de Starbucks met een grote cappuccino. De tijd vloog en voor ik het wist, kon ik al naar mijn afspraak. Volgens mij ging het gesprek goed. Vrijdag hoor ik meer. Fingers crossed!

Vrijdag 14 juli

Voor wie het nog niet weet, ik ga verhuizen. Of beter gezegd, ik ga samenwonen. Ik heb samen met mijn vriend een huis gekocht. Helemaal leuk, maar dat betekent ook dat we onze beide eigen huizen moeten verkopen. Sinds begin deze week zijn ze op Funda te vinden en kunnen er bezichtigingen gepland worden. Daarom heb ik nog even flink opgeruimd en spullen weggegooid. Geen leuk klusje, maar wel iets dat moet gebeuren. Dat ik al vier bezichtigingen gepland heb staan voor volgende week was in ieder geval een fijne motivatie tijdens het opruimen.

In de loop van de middag werd ik gebeld door mijn potentiële opdrachtgever. Ik heb de opdracht! Dat is fantastisch nieuws, want dat betekent dat ik voldoende werk heb om mijn werkweek fulltime te kunnen vullen. Dit moest natuurlijk gevierd worden!

Zaterdag 15 juli

Gisterenavond liep een beetje uit de hand. Daardoor liep ik op zaterdag het grootste deel van de dag met een flinke kater. Naast op de bank liggen, B&B Vol Liefde bingen en heel veel water drinken is er dan ook niet veel uit me gekomen.

In de loop van de middag ging ik wel nog even met een vriendin lunchen omdat we aankomende week allebei op vakantie gaan. Nog even snel bijkletsen dus!

Zondag 16 juli

Op het moment van schrijven is het zondag. Ik was vanochtend lekker vroeg wakker door de extra uurtjes die ik gisteren heb gepakt. Vandaag staat in het teken van mijn huis verder opruimen voor de aankomende bezichtigingen. Volgende week zijn we ook op vakantie dus ik begin ook vast met de koffer inpakken en boeken uitzoeken die ik mee wil nemen. 

Dit was zo’n beetje mijn week! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om zo een kijkje te krijgen in mijn leven. Laat het vooral even weten in de reacties of via een DM op Instagram. Tot volgende week!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply