Follow me:

Boekrecensie: De Legacies

Title: De Legacies
Author: Jessica Goodman
Publisher: Blossom Books
Release date: Januari 2024
Genre: YA Thriller
Rating: ★★★★✩ 4.0

Verhaal

Elk jaar treden zesendertig nieuwe leden toe tot de Legacy Club, de meest exclusieve high society-club in New York. Een lidmaatschap staat garant voor een levenslange toegang tot macht en rijkdom, net als veiligheid en zekerheid, want je kunt altijd terugvallen op de andere leden. Ook it-girl Bernie, kunstenaar Isobel en buitenbeentje Tori zijn dit jaar bevoorrecht om zich aan te sluiten bij dit vooraanstaande gezelschap.

Maar waar alles draait om macht, aanzien en geld, ontstaan ook leugens, bedrog en verraad. De avond van het prestigieuze Legacy-bal eindigt voor een van de nieuwe leden fataal. Was het moord of toch een ongeluk? Wie is er verantwoordelijk? Wat gaat er schuil achter de façade van lachende gezichten en mooie praatjes? Wie zijn de Legacies echt?

Personages

De Legacies draait om zes kinderen van Excelsior Prep en hoe zij toegelaten worden in de Legacy Club.  Voor vijf van hen was het een no-brainer om genomineerd te worden, maar de nominatie van Tori was een curve die niemand zag aankomen. In De Legacies volgen we Bernie (een rijk meisje die in de schaduw van haar moeder leeft), Isobel (Bernies beste vriendin met een drugs en alcoholprobleem) en Tori (een studiebeurs kid wiens moeder vorig jaar is overleden). Tori is een slimme en hardwerkende student. Ze is anders dan haar klasgenoten zoals Bernie en Isobel. In tegenstelling tot hun, heeft zij geen rijke ouders. Haar vader is eigenaar van een Amerikaanse diner en moet elke dag keihard werken om zijn hoofd boven water te houden. Bernie is de Queen B van de school. Ze komt uit een rijke familie en heeft een relatie met Skyler Hawkins, de zoon van de businesspartner van haar vader. Isobel is een ietwat onzeker meisje die haar onzekerheden wegdrinkt.

Jessica Goodman neemt je mee in een wereld vol rijkdom, leugens en drama.

Schrijfstijl

Je leest het verhaal vanuit drie perspectieven, namelijk die van Isobel, Bernie en Tori. Daarnaast zijn er ook enkele hoofdstukken die de titel van ‘Na het bal’ dragen. Deze hoofdstukken gaan over het heden terwijl de hoofdstukken vanuit Isobel, Bernie en Tori flashbacks zijn. In De Legacies komen elementen aan bod als privilege, identiteit en loyaliteit. Hoever gaan mensen om hun eigen reputatie te beschermen? Ik vond het tempo van het verhaal erg fijn. Elk hoofdstuk bevat voldoende mysterie waardoor je wil blijven doorlezen. Bovendien zorgt de levendige omschrijving van De Legacy Club ervoor dat je je als lezer echt even onderdompelt in een wereld van luxe en overdaad.

Conclusie

De Legacies is een zeer vermakelijk YA-thriller waarin de duistere kant van de New Yorkse elite centraal staat. Het verhaal zit vol geheimen die resulteren in een explosief einde: de dood van een student en een onbekende reden daarvoor. In de sferen van Gossip Girl en Pretty Little Liars neemt Jessica Goodman je mee in een wereld vol rijkdom, leugens en drama. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg heb genoten. Het verhaal leest vlot en elk hoofdstuk heeft iets waardoor je wil blijven doorlezen. Ik heb al meerdere boeken mogen lezen van Jessica Goodman, maar De Legacies heeft iets unieks dat ik in haar andere boeken niet eerder voelde!

*Dit artikel bevat een recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening van het boek niet.

De Legacies

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply