Follow me:

Boekrecensie: Ruthless Vows

Title: Ruthless Vows
Author: Rebecca Ross
Publisher: Magpie
Release date: Januari 2024
Genre: YA Fantasy
Rating: ★★★✩✩ 3.5

Verhaal

Spoiler! Let op, lees niet verder als je het eerste deel uit de serie, Divine Rivals nog niet hebt gelezen.

Er zijn twee weken verstreken sinds Iris Winnow diepbedroefd van het front naar huis terugkeerde, maar de oorlog is nog lang niet voorbij. Roman wordt vermist en de stad Oath verkeert nog steeds in een staat van ongeloof en onwetendheid. Wanneer Iris en Attie nog een kans krijgen om verslag uit te brengen over de bewegingen van Dacre, maken ze allebei van de gelegenheid gebruik en gaan ondanks het gevaar opnieuw westwaarts. Wetende dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het conflict een stad bereikt die onvoorbereid is en uiteenvalt onder het bewind van de kanselier.

Sinds Roman wakker werd in het rijk van Dacre, kan hij zich zijn verleden niet meer herinneren. Maar gezien de geruststelling dat zijn herinneringen op tijd zullen terugkeren, begint Roman artikelen voor Dacre te schrijven, onzeker over zijn plaats in het grotere plan van de oorlog. Als er een vreemde brief bij de kastdeur arriveert, is Roman eerst achterdochtig en vervolgens geïntrigeerd. Terwijl hij een briefwisseling begint met zijn mysterieuze penvriend, zal Roman binnenkort een beslissing moeten nemen: Dacre steunen of de god verraden die hem heeft genezen. En naarmate de dagen donkerder worden, waardoor Roman en Iris onvermijdelijk dichter bij elkaar komen… zullen ze hun hart en toekomst riskeren om het tij van de oorlog te keren.

Personages

In Ruthless Vows volgen we opnieuw Iris en Roman. Alleen zijn ze in dit deel van elkaar gescheiden. Bovendien is Roman een deel van zijn geheugen kwijt, waardoor hij niet weet wie Iris is. Beide personages zijn gegroeid en zijn meer bereid hun hart achterna te gaan. De connectie tussen de twee is wederom voelbaar door heel het verhaal. Een personage die relatief nieuw is, is Dacre. We wisten door het eerste deel al wel dat Dacre de God is die de oorlog heeft gestart, maar in Ruthless Vows leren we hem echt als personage kennen.

Rebecca Ross verweeft het liefdesverhaal van Iris en Roman naadloos in de structuur van het verhaal en voegt er rauwe emotie en echte diepgang aan toe.

Schrijfstijl

Wat Ruthless Vows en eigenlijk deze hele serie echt onderscheidt, is de magnetische relatie tussen Iris en Roman. De auteur verweeft hun liefdesverhaal naadloos in de structuur van het verhaal en voegt er rauwe emotie en echte diepgang aan toe. In Divine Rivals beleefden we de tedere eerste momenten van hun liefde: een delicate dans van tederheid, onzekerheid en veerkracht. In Ruthless Vows zijn we getuige van hun gedoemde romance die opnieuw oplaait en volwassen wordt.

Maar zoals elk goed verhaal heeft Ruthless Vows zijn hoogte- en dieptepunten. Terwijl het tempo sterk begint en het momentum van het eerste deel overneemt, neemt het verhaal vervolgens een omweg. De simpele schoonheid van het liefdesverhaal van Iris en Roman loopt vast, en hoewel het uiteindelijk zijn ritme terugkrijgt, kan de tijdelijke vertraging ervoor zorgen dat je enigszins teleurgesteld wordt.

Conclusie

De relatie tussen Roman en Iris blijft een genot om te lezen. Ik vond het ook heel leuk om hun connectie te voelen terwijl ze gescheiden van elkaar waren. Doordat Ruthless Vows dieper in gaat op de oorlog met Dacre, komt het liefdesverhaal soms op een wat lager pitje te staan. Daardoor verloor het verhaal wat tempo. Een bevestiging dat een groot deel van deze duologie steunt op het verhaal van Roman en Iris. Ik vond het wel heel fijn dat Ruthless Vows een duidelijke aflsuiting heeft. De Letters of Enchantment duologie is een prachtig geschreven YA Fantasy serie die ik zeker zal aanraden.

Ruthless Vows

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply