Follow me:

Boekverfilmingen in 2021

Boekverfilmingen en series. Ondanks dat we ze zelden zo goed vinden als het originele boek, kijken we ze toch massaal met z’n allen. Zo werd bijvoorbeeld nog net op de valreep van 2020 Tiny Pretty Things gereleased door Netflix. Ook in 2021 staan er weer een aantal mooie verfilmingen op de planning. Al is het wel nog even de vraag of corona de planning nog gaat beïnvloeden. Anyways, deze titels worden dit jaar verwacht!

Shadow and bone 

Shadow and Bone is de boekverfilming van het gelijknamige boek van Leigh Bardugo en zal een tv-serie op Netflix worden. De cast bestaat o.a. uit Ben Barnes, Freddy Carter, Amita Suman en Jessie Mei Li. De laatst genoemde zal de hoofdrol Alina Starkov gaan vertolken. Gebaseerd op de wereldwijde beststeller romans Grishaverse, gaat de serie over een wereld die in tweeën is gespleten door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Een wereld waar onnatuurlijke wezens zich tegoed doen aan menselijk vlees en een jonge soldaat een kracht ontdekt die haar land eindelijk zou kunnen verenigen. Ik heb heel bewust weinig gelezen over wat er tot nu toe al bekend is over de serie, want ik wil er blanco in gaan. Op dit moment zit ik midden in de boeken en ik ben dan ook erg benieuwd of ze gaan sleutelen aan de plottwists. Mocht je benieuwd zijn waar de boeken over gaan zodat je een beetje kan inschatten of de tv-serie wat voor je is, dan kan je hier mijn recensie van het eerste boek uit de trilogie lezen. De tv-serie staat gepland voor april 2021 en zal op Netflix te zien zijn.

Daisy Jones & The Six

Een auteur die inmiddels behoort tot mijn favorieten is Taylor Jenkins Reid. Wat ik zo knap van haar vind, is dat de boeken die ze schrijft niet in één genre te stoppen zijn. Elk boek is weer anders. Daisy Jones & The Six was het eerste boek dat ik van haar las. Ik vind het dan ook onwijs tof dat deze verfilmd wordt en als Amazon-serie te zien zal zijn dit jaar. De serie zal bestaan uit twaalf of dertien afleveringen. Hoewel het verhaal wordt verteld in een documentaire stijl, inclusief achtergrondinterviews met de band, is dit een fictief verhaal dat de essentie van creativiteit in de grillige, wilde wereld van de jaren zeventig weergeeft. De hoofdrol ligt in handen van Danielle Riley Keough. Mijn recensie van het gelijknamige boek waar de serie op gebaseerd is, kun je hier lezen. Wanneer de serie te streamen is, is helaas nog niet bekend. Maar dat de serie ergens in 2021 wordt gereleased is vrijwel zeker.

Always and forever, Lara Jean

De wereldwijd razend populaire To All The Boy’s I’ve Loved Before trilogie is de afgelopen jaren verfilmd. Net als de boeken over Lara Jean, zijn de films ook erg in trek. In 2021 komt het laatste deel uit: Always and forever, Lara Jean. In To All The Boy’s I’ve Loved Before volgen we Lara Jean. Ze schreef in de loop der jaren brieven. Voor iedere jongeren waar ze ooit verliefd op is geweest eentje. Het was nooit haar bedoeling die brieven ook daadwerkelijk te versturen. Maar als de brieven op mysterieuze wijze toch bij de jongens terecht komen, escaleert haar tot dusver denkbeeldige liefdesleven. De hoofdrollen zullen opnieuw in handen liggen van Noah Centineo en Lana Condor. Naar verwachting zal Netflix de film rond Valentijnsdag releasen.

The woman in the window

The woman in the window van A.J. Finn is een onvoorspelbare psychologische thriller die ook in Nederland erg populair was. We volgen een agorafobische kinderpsychologe die plotseling getuige wordt van een misdrijf wanneer haar nieuwe buren hun intrek nemen. Paar jaar nadat het boek uitkwam, is het dan eindelijk tijd voor een boekverfilming. De hoofdrollen worden vertolkt door Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh en Julianne Moore. Door het coronavirus heeft deze film helaas vertraging opgelopen. Volgens planning, had de film namelijk in 2020 al uit moeten komen. Al is wel alles al gefilmd en zullen we dus ook niet lang meer hoeven te wachten. Ik verwacht dat The woman in the window eerst een tijdje in de bioscopen zal draaien en daarna op Disney+ of Netflix komt.

There’s someone inside your house

There’s someone inside your house is een YA thriller uit 2017 geschreven door Stephanie Perkins. Je weet wel, de auteur van Anna & The French Kiss. Dit is één van de boeken die al het langst ongelezen in m’n kast staat. Nu ik eenmaal weet dat er een film van wordt gemaakt, wil ik het boek ook niet meer lezen. Bij een thriller kies ik meestal of voor het boek, of voor de boekverfilming. Maar bijna nooit allebei. Dit verhaal gaat over een seniorclass op Osborne High. Ze worden het doelwit van een gemaskerde moordenaar die het donkerste geheim van elk slachtoffer wil onthullen. Het is nogal een duister en sinister verhaal en gaat meer richting horror dan thriller. Sydney Park, die ook te zien was in Pretty Little Liars, zal de hoofdrol vertolken. De film staat gepland voor de herfst en kun je tegen die tijd kijken op Netflix. Ik verwacht dat de film voor Halloween gereleased zal gaan worden.

Dit zijn vijf boekverfilmingen, waar ik erg naar uitkijk en waarvan al zeker is dat ze dit jaar uitkomen. Natuurlijk staan er nog veel meer toffe films en series gepland. (Hallo De Selectie!) Maar van de meeste is nog niet heel veel bekend. Zodra er nieuws is over andere films en series, dan deel ik dit natuurlijk weer zo snel mogelijk met jullie! Welke film of serie lijkt jou heel leuk uit dit rijtje?

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk