Follow me:

Mijn vijf favoriete boeken van het afgelopen half jaar

Hi! Jeetje, wat gaat dit jaar snel. Inmiddels zitten we alweer halverwege 2020 en daarom leek het me leuk om eens terug te kijken naar de boeken die ik het afgelopen halfjaar las en deel ik mijn vijf favoriete boeken.

In totaal las ik al 54 boeken. Daaruit concludeer ik in ieder geval al dat het tot nu toe een enorm goed leesjaar is. Dat komt o.a. door de social distancing van de afgelopen maanden, waarin ik veel thuis was. Is het toch nog ergens goed voor geweest! Wat me met name opvalt, is dat ik in veel verschillende genres heb gelezen. Genres waarvan ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan fantasy en historische romans. Toch zaten er een aantal boeken bij die mijn mening echt hebben doen veranderen. Alleen maar ontzettend leuk dus.

In dit artikel leek het me leuk om mijn vijf favoriete boeken met jullie te delen die ik in de afgelopen zes maanden las. Hiermee hoop ik jullie te kunnen inspireren het komende halfjaar weer een boek op te pakken. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over deze boeken!

Tweet Cute – Emma Lord

Hou je van YA contemporary met een beetje humor erin verweven? Dan is Tweet Cute echt een aanrader. Het is precies wat ik verwacht van een boek in dit genre. In dit boek volgen we Jack en Pepper. Beide zijn opgegroeid in een familie die een burgerrestaurant runnen. Jack en Pepper kennen elkaar verder niet, maar belandden onverwachts in een Twitter-oorlog met hun bedrijvenaccounts. Een ruzie over een vergelijkbaar recept voor gegrilde kaasbroodjes brengen woordspelingen, memes, emoji’s en heel veel sarcasme de oorlog naar een hoogtepunt. Wat ze beide niet weten, is dat ze in het echte leven op een anonieme chatapp die Jack heeft gebouwd, steeds meer voor elkaar gaan voelen..

Mijn recensie over Tweet Cute en een link om het boek te bestellen vind je hier.

De Wrede Prins – Holly Black

De Wrede Prins van Holly Black is zo’n boek waarvan ik nooit had verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Het fantasygenre heeft tot nu toe nog niet eerder echt indruk op me gemaakt en ik betwijfelde dan ook of De Wrede Prins daar verandering in kon brengen. Maar het tegendeel bleek waar. Dit is absoluut een aanrader voor mensen die ook (nog) niet veel hebben met fantasy en hoort zeker in mijn lijstje met vijf favoriete boeken van 2020 thuis. Dit komt met name doordat het verhaal zich deels in onze aardse wereld afspeelt. Ik merk zelf dat ik daardoor alles beter begrijp en kan bevatten. Nieuwsgierig en terughoudend begon ik met lezen om vervolgens totaal verpletterd te worden door mijn eigen enthousiasme voor dit boek. Bovendien heeft De Wrede Prins een prachtige omslag. Benieuwd waar het verhaal over gaat?

Mijn recensie over De Wrede Prins en een link om het boek te bestellen vind je hier.

Mijn Duistere Vanessa – Kate Elizabeth Russell

Een boek die ik al vaker heb genoemd als aanrader is Mijn Duistere Vanessa van Kate Elizabeth Russell. Dit is typisch zo’n boek waarin het verhaal te bizar voor woorden is, waardoor je eigenlijk niet meer wilt stoppen met lezen. Dat had ik tenminste met dit boek. Het is een ingrijpende roman over de 15-jarige Vanessa die een seksuele relatie aangaat met haar 42 jaar oude leraar Engels, Jacob Strane. Door de ogen van Vanessa lees je over het heden en het verleden toen de relatie tussen hen ontstond. Het is fascinerend, ingrijpend en tegelijkertijd beangstigend boek dat je in zijn greep houdt tot de laatste bladzijde. 

Mijn recensie over Mijn Duistere Vanessa en een link om het boek te bestellen vind je hier.

A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson

Als ik een YA mystery thriller voorbij zie komen, dan ben ik er eigenlijk altijd wel voor in. Ik hou van de ‘wie heeft het gedaan’ verhalen. Als ze goed geschreven zijn, kan je als lezer namelijk helemaal in het verhaal zitten en mee raden. Vaak kan het plot me dan zo verpletteren. Daar hou ik echt van. Als een auteur dat voor elkaar krijgt. A Good Girl’s Guide to Murder is zo’n boek waarbij dit gebeurde. In dit boek volgen we Pip. Voor haar profielwerkstuk doet ze onderzoek naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft.

Mijn recensie over A Good Girl’s Guide to Murder en een link om de Nederlandse vertaling van het boek te bestellen vind je hier.

De Bromance Boekenclub – Lyssa Kay Adams

vijf favoriete boekenEen boek die ik ook al wat vaker heb genoemd is De Bromance Boekenclub van Lyssa Kay Adams. Maar het is ook gewoon zo’n heerlijke feelgood roman. In dit boek volgen we Gavin Scott die in een huwelijkscrisis met zijn vrouw Thea zit. Ze is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub. Dit boek lees je gegarandeerd met een lach op je gezicht!

Mijn recensie over De Bromance Boekenclub en een link om de Nederlandse vertaling van het boek te bestellen vind je hier.

Zo dit waren mijn vijf favoriete boeken die ik het afgelopen half jaar heb mogen lezen. Tegelijkertijd kijk ik ook weer volop uit naar het komende halfjaar. Er staan nog heel veel toffe boekreleases op de planning. Daarover later meer. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips. Mocht je er een boek van lezen, dan vind ik het heel leuk als je me laat weten op Instagram wat je ervan vond!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk