Follow me:

Boekhaul: oktober 2018

Vandaag is alweer de laatste dag van oktober aangebroken en dat leek mij een goed moment om eens te kijken welke boeken ik deze maand allemaal heb gekregen en gekocht. Het is een flinke stapel, dus ik ga snel beginnen.

1. Pride – Ibi ZoboiΒ 

Pride is een hervertelling van de klassieker Pride and Prejudice. Ik won dit boek bij Boekhandel Vos & van der Leer in Dordrecht. Veel Booktubers hebben dit boek genoemd en daardoor was ik wel nieuwsgierig geworden. Ik heb hem nog niet gelezen, maar hopelijk gaat dat dit jaar nog lukken.

Zuri Benitez has pride. Brooklyn pride, family pride, and prideΒ in her Afro-Latino roots. But pride might not be enough to save her rapidly gentrifying neighborhood from becoming unrecognizable.

Koop dit boek op op Bol.com

 

2. Showstopper – Hayley Barker

Hayley Barker was onlangs op ILFU in Utrecht. Ik had al wel van Showstopper gehoord maar het circus, waar dit boek over gaat trok me tot dusver niet. Maar na die dag ben ik toch overgehaald om Showstopper dan eindelijk te gaan lezen. Geluk bij een ongeluk won ik dit boek bij Uitgeverij de Fontein. Gesigneerd en wel. Het was een goede win maand. πŸ˜‰

Mocht je benieuwd zijn naar dit boek. Ik heb hem deze maand al gelezen. Een review daarvan vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

3. Wildcard – Marie Lu

Uitgeverij Best of YA stuurde me deel twee in de Warcross serie op, namelijk Wildcard. Vorig jaar las ik Wildcard zonder dat ik van te voren dacht dat ik dit boek leuk zou vinden. Het gaat namelijk over een virtual reality game. Ik was zo verbaasd hoe tof het is om te lezen over een VR game. Warcross bestond uit veel actie en een vleugje romantiek. Het boek eindigde met een spannende cliffhanger en ik kon dan ook niet wachten op deel twee Wildcard.

Ook dit boek heb ik deze maand direct gelezen. Een review van Wildcard vind je binnenkort op mijn blog.

Koop dit boek op op Bol.com

4. Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

Becky Albertalli was ook op ILFU dit jaar. Ze kwam vertellen over haar mega populaire boek en inmiddels verfilming Love, Simon. Ook schreef ze samen met Adam Silvera een nieuw boek. Een bijzonder schrijversduo, want Becky haar boeken zijn vaak erg humoristisch en Adam Silvera staat er juist om bekend om je hart te breken tijdens het lezen.

Uitgeverij Blossom Books was zo lief om dit boek naar mij op te sturen. Een review vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

5. Lichtjaren – Kass Morgan

Heb jij ook zo genoten van de boeken van De 100 serie? Of geniet jij nog steeds bij de mega populaire Netflix serie? De Schrijfster van De 100 komt nu met een nieuwe serie, Lichtjaren. Deze soapopera speelt zich weer af in de ruimte.

Ook dit boek kreeg ik van Uitgeverij Blossom Books en heb ik direct gelezen. Een review daarvan vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

6. Mermaid – Louise O’Neill

Een retelling over de Kleine Zeemeermin. Dat kan toch niet anders dan leuk zijn? Uitgeverij Young and Awesome bracht dit boek deze maand uit en stuurde mij een exemplaar. Ik ben er direct in begonnen en was blij verrast. Het is een retelling met een feministisch tintje. Dat maakte dit boek heel goed.

Mijn review vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

7. Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Toen ik de cover van Truth or Dance voor het eerst zag, was ik direct verkocht. Ik kocht dit boek dan ook puur op cover. Chinouk Thijssen is een bekende naam, maar ik had nog niet eerder een boek van haar gelezen. Nu ik Truth or Dance heb gelezen ben ik helemaal verkocht. Chinouk heeft er een nieuwe fan bij. Truth or Dance is perfect voor jou als je Pretty Little Liars hebt gekeken. Mijn review van dit boek vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

8. Een klein gebaar – Lucy Dillon

Regelmatig sta ik ’s ochtends op het station bij de Ako boeken te kijken. Je moet wat he, als je op je trein aan het wachten bent. Vaak stond ik dan met Een klein gebaar van Lucy Dillon in m’n handen. Ik wilde dit boek heel graag lezen, maar had mezelf een koopverbod gegeven. Ik wist namelijk dat er heel veel boeken zouden binnenkomen deze maand. Genoeg te lezen dus. Maar tot mijn grote verrassing lag Een klein gebaar die middag in mijn brievenbus. Thanks Uitgeverij De Fontein! Mijn review van dit boek vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

9. Strange the Dreamer – Laini Taylor

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo goed weet waar dit boek over gaat. Het enige wat ik weet is dat het boek een van de mooiste covers heeft, die ik ooit heb gezien. Ook hoorde ik dat dit boek een fantasy boek is met magische tintjes. Het is een dikke pil, dus ik denk dat ik dit boek bewaar voor de kerstvakantie.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

10. De Eliminatie – DaniΓ«lle Bakhuis

Deze maand vond het tweede YA evenement plaats bij Boekhandel Vos & van der Leer in Dordrecht. DaniΓ«lle Bakhuis, schrijfster van de Eliminatie zou langskomen om te vertellen over haar boek. Ik weet dat heel veel Nederlandse bloggers erg enthousiast waren over De Eliminatie die eind 2017 uitkwam. Toch had ik hem nog niet gelezen. Maar nadat ik haar ontmoet had kon ik eigenlijk niet wachten om hem te lezen. Het klonk als een heel spannend boek! Mijn review vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

11. Een dag in december – Josie Silver

Mijn eerste kerstboek is binnen hoor! Een dag in december klinkt als het perfecte liefdesverhaal voor in de winter. Uitgeverij Luitingh-Sijthof was zo lief om mij een exemplaar te sturen. Ik heb bewust niet teveel gekeken waar dit verhaal over gaat. Ik wil mezelf laten verrassen als het zover is dat ik dit boek ga lezen. Maar voorlopig bewaar ik hem nog even totdat Kerstmis dichterbij komt!

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

12. Dear Evan Hansen – Val Emmich

Op dit moment zit ik middenin Dear Evan Hansen van Val Emmich. Voorafgaand aan het lezen wist ik niet zoveel over dit boek. Alleen dat er ook een musical van wordt gemaakt. Maar stiekem kocht ik dit boek vooral voor de cover. Ik ben nu iets over de helft en ben erg verrast bij dit boek. Ondanks dat het een heel ander verhaal is, doet het me toch een beetje denken aan Love, Simon. Ik denk dat als je Becky Albertalli haar boeken leuk vind, je Dear Evan Hansen zeker moet lezen. Een review van dit boek vind je dus zeer binnenkort op mijn blog!

Koop dit boek op op Bol.com

 

13. Rule – Ellen Goodlett

Wat ik weet over dit boek? Eigenlijk helemaal niets anders dan dat de achterflap begint met de tekst:Β Three Dark Crowns meets Pretty Little Liars. Deze combinatie klinkt zo fascinerend dat ik Rule gewoon moest kopen. Hij staat op de planning om te lezen nadat ik Dear Evan Hansen uit heb. Ik hoop jullie dus ook snel meer te kunnen vertellen over dit boek!

Koop dit boek op op Bol.com

 

 

 

14. Nagelaten – Alexandra Bracken

Ken je The Darkest Minds triologie? Of heb je wellicht de film gezien deze zomer in de bioscoop? Schrijfster Alexandra Bracken heeft nu nog een boek geschreven in deze serie. Het is een boek die je prima losstaand kan lezen van de andere boeken. Je volgt namelijk een ander personage in dit boek. Aangezien ik alle boeken heb gekregen van Uitgeverij Karakter, wil ik ze wel in de juiste volgorde lezen. Deel 1 heb ik gelezen en ik hoop ook snel aan de andere delen te kunnen beginnen. Een review van deel 1 vind je hier.

Koop dit boek op op Bol.com

 

Ik kocht en kreeg deze maand dus een flink aantal boeken. Een groot deel daarvan heb ik gelukkig ook al direct kunnen lezen. Oktober is altijd een goede maand voor nieuwe bookreleases. Welke boeken heb jij deze maand allemaal aanschaft of gelezen? Laat het me weten in de reacties. Ik ben heel erg benieuwd!

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk