Follow me:

5x favoriete boeken van 2023

Het is clichΓ© om te zeggen en we zeggen het ook elk jaar weer opnieuw. Maar dit jaar is weer voorbij gevlogen. 2023 was een jaar waarin er wederom heel veel nieuwe, en vooral goeie boeken zijn uitgekomen. Hoogtijd om terug te blikken op mijn favoriete boeken van 2023!

The First to Die at the End – Adam Silvera

Een boek die ik aan het begin van 2023 las is The First to Die at the End van Adam Silvera. Dit is de prequel op de TikTok-hit They both Die at the End. Het grootste verschil? De prequel liet me achter met een grote glimlach terwijl ik bij They both Die at the End toch wat verdrietig was. Een aanrader als je het eerste deel hebt gelezen, maar ook absoluut een must-read als je van YA romance houdt.

Klik hier voor mijn recensie. Hier kun je het boek kopen.

Een familie en een Griekse god – Elle van Rijn e.a.

Een Nederlandse topper die ik halverwege dit jaar las, is Een familie en een Griekse God van Elle van Rijn, Ronald Giphart, Roos Schlikker en Femmetje de Wind. Deze roman laat je gegarandeerd lachen. Het verhaal liep lekker vlot, zat vol humor en realistische personages. Gooi daar een zonnige locatie zoals Kreta bovenop en je hebt het ideale boek voor op je strandbedje tijdens je vakantie gevonden!

Klik hier voor mijn recensie. Hier kun je het boek kopen.

Yellowface – R.F. Kuang

Yellowface  won in december de Goodreads Choice Award in de categorie Best Fiction en daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een meeslepende roman die vlijmscherp is geschreven. Onderwerpen die aan bod komen zijn diversiteit, racisme en culturele toe-eigening. Dit is in zoveel opzichten een unieke, interessante, dynamische en zeer vermakelijke roman.

Klik hier voor mijn recensie. Hier kun je het boek kopen.

Fourth Wing – Rebecca Yarros

Deze YA fantasy heb je ongetwijfeld voorbij zien komen dit jaar want werkelijk iedereen is enthousiast over dit boek. Rebecca won er ook een Goodreads Choice Award mee in de categorie Best Romantasy. Houd je van draken? Dan moet je Fourth Wing zeker lezen. Ben je fan van de Hungergames? Ook dan is dit boek wat voor jou.

Klik hier voor mijn recensie. Hier kun je het boek kopen.

De Perfecte Zoon – Freida McFadden

Eigenlijk zijn alle thrillers van Freida McFadden noemenswaardig, maar ik kies er voor om er eentje uit te lichten die in 2024 zal verschijnen in het Nederlands. De Perfecte Zoon leest heel verslavend. Je wordt helemaal meegesleept in dit verhaal. Het is niet zo zeer het plot dat dit boek zo fantastisch maakt, maar meer de weg daar naartoe. Verder kan ik er eigenlijk weinig over kwijt. Ik kan alleen maar zeggen dat als je van thrillers houdt, Freida McFadden sowieso een auto-buy auteur is!

Klik hier voor mijn recensie. Hier kun je het boek pre-orderen (verschijning maart 2024).

Dit is een greep uit mijn favorieten boeken van 2023. Het zijn de boeken die me het meest hebben verrast. Hopelijk zitten er wat tips voor je bij om zelf te gaan lezen. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw favorieten. Laat het achter in de reacties onder dit artikel of stuur me een DM op Instagram!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments

Leave a Reply