Follow me:

Boeken waar ik naar uitkijk in 2021

Vandaag is de eerste dag van een nieuw jaar: 2021. Gisteren, op de laatste dag van 2020, blikte ik terug op mijn favoriete boeken van dat jaar. Vandaag leek me een mooi moment om vooruit te kijken naar tien boeken die dit jaar uitkomen waar ik erg naar uitkijk.

Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid (25 mei)

Taylor Jenkins Reid is in de loop der jaren één van mijn favoriete auteurs geworden. Dit begon nadat ik Daisy Jones & The Six had gelezen, maar inmiddels heb ik bijna al haar boeken in huis. Haar nieuwe boek, Malibu Rising staat dan ook zeker op mijn tbr voor 2021. In dit boek volgen we vier beroemde broers en zussen in de zomer van 1983. Nina, de getalenteerde surfer en supermodel; broers Jay en Hud, de één een kampioensurfer, de ander een gerenommeerd fotograaf; en hun aanbeden zusje Kit. Ze geven een episch feest om het einde van de zomer te vieren. Maar in de loop van 24 uur zal hun leven voor altijd veranderen. Tegen middernacht zal het feest volledig uit de hand lopen en in de ochtend is het landhuis in vlammen opgegaan. 

Malibu Rising klinkt opnieuw als een briljant verhaal van Taylor Jenkins Reid. Je kunt hem hier alvast reserveren.

Kate in waiting – Becky Albertalli (21 april)

Nog zo’n auto buy auteur is Becky Albertalli. Wat ik zo fijn vind aan haar schrijfstijl is de humor die in al haar boeken terug te vinden is. Ik weet nog niet heel veel over haar nieuwe boek dat in april verschijnt en eigenlijk wil ik dat ook graag zo houden. Bij Becky weet ik toch wel dat het goed komt. Het enige dat ik weet is dat we twee beste vrienden volgen: Kate en Anderson. Ze doen alles samen. Ze rijden samen naar theaterrepetities en vragen elkaar om advies en vallen op dezelfde jongens. Maar als op een dag hun laatste crush op school verschijnt, loopt niets meer volgens plan. Want niet alleen Kate vindt hem nog steeds leuk. Anderson ook. Beide komen erachter dat op dezelfde jongens vallen niet meer zo leuk is als er echte gevoelens bij kijken komen. Ik ben heel benieuwd hoe Kate in waiting zal zijn aangezien Becky de laatste tijd veel boeken gezamenlijk heeft geschreven. 

Je kunt Kate in waiting hier alvast reserveren.

Anna K Away – Jenny Lee (27 april)

Dit jaar las ik Anna K van Jenny Lee. Een moderne variant op het originele Anna Karenina. Ik heb erg genoten van dit boek, voornamelijk doordat het zich in Manhattan, New York afspeelde. Met alle schandalen, geroddel en liedesdrama, deed het me erg denken aan Gossip Girl. Dit jaar komt er een vervolg Anna K Away. In dit vervolg volgen we uiteraard opnieuw Anna K. Ze is door haar vader naar de andere kant van de wereld gestuurd om een band op te bouwen met zijn kant van de familie. Ook volgen we alle andere personages die we hebben leren kennen in Anna K. Het verhaal speelt zich af in een periode van een gehele zomer. Ik ben erg benieuwd of Jenny Lee een waardig vervolg weet neer te zetten met Anna K Away.

Je kunt Anna K Away hier alvast reserveren.

De roos uit het beton – Angie Thomas (25 februari)

Angie Thomas ken je wellicht wel van haar boek The Hate U Give die ook verfilmd is. Vorig jaar verscheen een nieuw boek van haar Niet te stoppen wat opnieuw een prachtig verhaal was. In februari van dit jaar zal De roos uit het beton verschijnen. Dit is een prequel op The Hate U Give waarin we het verhaal van Starss vader Maverick volgen. Er is één ding waar de zeventienjarige Maverick Carter zeker van is: een échte man zorgt voor zijn familie. Als zoon van een voormalig berucht bendelid doet Mav dat op de enige manier die hij kent: hij dealt voor de King Lords. Met het geld kan hij zijn moeder helpen, die zich met twee banen te pletter werkt om voor hen te zorgen terwijl zijn vader in de gevangenis zit. Zijn leven is niet perfect, maar hij heeft een beeldschone vriendin en een neef die altijd achter hem staat, dus Mav heeft het gevoel dat hij alles redelijk onder controle heeft. Totdat hij erachter komt dat hij vader wordt…

Je kunt De roos uit het beton hier alvast reserveren.

Beter laat dan nooit – Charlotte de Monchy (4 mei)

Ik vergelijk haar vaak met de Nederlandse Jill Mansell. Charlotte de Monchy is voor bij dé feelgoodauteur van Nederland. Al haar boeken zijn leuk en ik kan er niet genoeg van krijgen. Zeker in de lente wanneer we eigenlijk niet meer kunnen wachten op de zomer, vind ik haar boeken ideaal. Dit jaar verschijnt Beter laat dan nooit, een verhaal dat zich afspeelt aan de Zuid-Engelse kust. Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Merle besluit direct naar haar oma af te reizen. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan. Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt.

Je kan Beter laat dan nooit hier alvast reserveren. 

With you all the way – Cynthia Hand (30 maart)

Afgelopen jaar las ik The How & The Why van Cynthia Hand. Hoewel ik er in Nederland weinig mensen over hoor, vond ik het zelf echt een prachtig verhaal over adoptie. Door dit boek heb ik Cynthia Hand op mijn radar staan en toen ik hoorde dat er dit jaar een nieuw boek zou verschijnen, voegde ik hem meteen toe aan mijn tbr. Ada’s leven is een puinhoop. Ze betrapte net dat haar vriend die haar bedroog na een vernederende poging om haar maagdelijkheid te verliezen. Bovendien heeft ze het helemaal gehad met het ongevraagde advies van haar prachtige oudere zus. Maar tijdens een familievakantie op Hawaï, ontdekt Ada dat haar eigen moeder een affaire heeft. Blijkbaar belandt iedereen in bed met mensen bij wie ze dat niet zouden moeten doen. Iedereen behalve Ada. Maar wanneer Ada besluit dat ze stopt met proberen en het gewoon gaat doen – dat wil zeggen – seks, gaat haar best bedachte plan voorbij aan een ongemakkelijke waarheid: gevoelens, of ze nou van romantisch aard zijn of niet, staan ​​altijd in de weg.

Je kunt With you all the way hier alvast reserveren.

Hope Again – Mona Kasten (25 februari)

Als je een groot fan was van de After serie van Anna Todd, dan ben je waarschijnlijk inmiddels ook al wel bekend met de Begin Again serie van Mona Kasten. Dit jaar verschijnt alweer het vierde deel in de serie. In elk deel volg je andere personages die je in het vorige deel al een klein beetje hebt leren kennen. In Hope Again volgen we Everly. Everly Penn was nooit van plan verliefd te worden, en al helemaal niet op haar docent. Maar Nolan Gates is charmant, intelligent en sexy, en de enige die Everly de duistere gedachten kan laten vergeten die haar sinds haar kindertijd wakker houden. Hoe beter ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt. Uiteindelijk wil ze niets liever dan zichzelf helemaal openstellen voor hem. Maar wat ze niet weet is dat achter Nolans levenslustige karakter een geheim schuilgaat dat hun liefde voorgoed zou kunnen vernietigen, voordat die zelfs maar is begonnen.

Je kunt Hope Again hier alvast reserveren.

De Verbannen Koningin – Holly Black (8 april)

De razend populaire YA fantasy serie van Holly Black wordt sinds vorig jaar eindelijk vertaald in het Nederland. Inmiddels zijn de eerste twee delen al vertaald en komt in februari het laatste deel De Verbannen Koningin. Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen. Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen moeten zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten.

Je kunt De Verbannen Koningin hier alvast reserveren.

Lief Meisje, Kwaad Bloed – Holly Jackson (25 februari)

Hoewel ik dit boek vorig jaar al heb gelezen, ben ik ontzettend blij dat het vervolg op Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson ook in het Nederlands vertaald zal gaan worden. In Lief Meisje, Kwaad Bloed volgen we opnieuw Pip. Alleen is ze geen detective meer. Met de hulp van Ravi Singh bracht ze een true crime-podcast uit over de moord die ze vorig jaar samen oplosten. De podcast ging viral, maar toch beweert Pip dat haar opsporingsdagen achter haar liggen. Die belofte moet ze doorbreken wanneer een kennis van Pip vermist raakt. Jamie Reynolds is verdwenen, maar de politie doetniets. En als zíj niet naar Jamie zoeken, doet Pip het wel. Tijdens de zoektocht onthult ze steeds meer duistere geheimen van haar stad en deze keer luistert iedereen via haar podcast mee. Maar zal ze Jamie vinden voor het te laat is?

Lief Meisje, Kwaad Bloed kun je hier alvast reserveren.

Voor het donker thuis – Riley Sager (19 maart)

Een thriller kon niet ontbreken in dit rijtje. Hoewel ik me nog goed moet verdiepen in de thrillers die dit jaar gaan uitkomen, is de nieuwe titel van Riley Sager er in ieder geval sowieso één die ik wil lezen. Hoe was het om in dat huis te wonen? Maggie Holt is die vraag wel gewend. Vijfentwintig jaar geleden verhuisde ze met haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een negentiende-eeuws landhuis in Vermont. Drie weken later waren ze er halsoverkop uit vertrokken; een traumatische gebeurtenis waarover Ewan later een bestseller zou schrijven. Tegenwoordig knapt Maggie oude woningen op en ze kan zich de gebeurtenissen van toen nauwelijks herinneren. Ze gelooft ook eigenlijk geen woord van wat er in haar vaders boek staat. Wanneer ze na zijn dood Baneberry Hall erft, gaat ze terug naar de plek waar het allemaal begon. Ze is van plan om het pand een facelift te geven en te verkopen. Haar terugkeer wordt met argusogen bekeken door de inwoners, want het kleine stadje is er niet goed vanaf gekomen in haar vaders boek. Zodra Maggie over de drempel van Baneberry Hall stapt begint ze zich af te vragen of er toch geen waarheid in het boek schuilt.

Je kunt Voor het donker thuis hier alvast reserveren.

Natuurlijk komen er nog veel meer boeken uit dit jaar waar ik naar uitkijk. Ik wilde dit artikel alleen niet te lang maken. Daarom zal ik proberen om elk seizoen of elke maand een blogpost te schrijven met de boeken waar ik naar uitkijk voor die periode. Naar welke boeken kijken jullie nu al heel erg uit?

Share
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk